Gratis verzending vanaf €20

Week tegen Kindermishandeling: Leren van elkaar


Week tegen Kindermishandeling: Leren van elkaar

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem. Daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zijn met kindermishandeling. Wat kunnen we daarvan leren en hoe kunnen we deze inzichten optimaal benutten? 


Wilt u meer weten over de mogelijke gevolgen van kindermishandeling en trauma's, bekijk dan snel onderstaande overzicht van onze boeken, symposium en congres.

Huiselijk Geweld 2020 [Sozio-editie]

€ 14,95  |  ISBN 9789085601081  |  96 pagina's


Huiselijk geweld en kindermishandeling: het komt bizar veel voor en stopt nooit vanzelf. Professionals in zorg- en dienstverlening krijgen hier vrijwel altijd in hun werk mee te maken. Deze maand komt het tijdschrift Sozio met een extra dik nummer over huiselijk geweld.

Lees meer & bestel. 

 

Online congres Huiselijk Geweld 

Het 7e jaarcongres in coronatijden vindt plaats op 19 november. Dit keer is Civil Care de samenwerkingspartner om ons te kunnen verdiepen in (keten)samenwerking in de bestrijding van huiselijk geweld en kindermishandeling. Het gaat om structurele onveiligheid in relaties in huiselijke kring te doorbreken door verbeteren van de samenwerking van het huishouden met de betrokken professionals & van de professionals met elkaar. Randvoorwaarden zijn nodig waardoor de uitvoerende professional tot betere samenwerking met het huishouden en andere betrokken professionals in staat is.

Kortom: een programma dat staat als een huis. 
Lees meer 

 

Kiekeboem!
Hulp aan het jonge kind dat opgroeit in stress en geweld
Yael Meijer

€ 24,00  |  ISBN 9789088508356  |  144 pagina's

Wat doet het met een jong kind als het opgroeit in een gezin waar sprake is van (emotionele) verwaarlozing, misbruik of geweld (ofwel kindermishandeling)? Ontzettend veel, zo blijkt. Het tekent de hele verdere ontwikkeling van het kind tot in volwassenheid. Vaak komen professionals pas in actie als er zichtbare klachten zijn. Maar hoe kun je als professional eerder signaleren en passende ondersteuning bieden?

Kiekeboem! vertelt wat de gevolgen zijn van verwaarlozing en/of geweld bij baby’s, peuters en kleuters. 

Lees meer & bestel. 

Het is niet stoer
De gevolgen van kindermishandeling voor jongens en mannen
Fiet van Beek

€ 29,00  |  ISBN 9789088508691  |  176 pagina's

Kindermishandeling is een individueel én een maatschappelijk probleem. Als de slachtoffers jongens of mannen zijn, is er vaak weinig aandacht voor hun problemen. Hun kwetsbaarheid wordt gemakkelijk weggewuifd. Mannen moeten stoer zijn en handelend optreden, zo is het gangbare beeld. Maar wat als je een jongen bent en door een volwassene mishandeld of misbruikt wordt?

Lees meer & bestel. 


16-11-2020