Gratis verzending vanaf €20

Gun kinderen rust in hun volle hoofd met mindfulness of kindermeditatie


Gun kinderen rust in hun volle hoofd met mindfulness of kindermeditatie

Nederland gaat vijf weken op slot. Dat betekent dat veel kinderen weer noodgedwongen thuiszitten. Dit kan niet alleen bij ouders stress opleveren, maar ook bij kinderen. Denk bijvoorbeeld aan hyperventileren, nare gedachten en slecht slapen. Mindfulness en/of kindermediatie kan kinderen (en hun ouders) helpen in deze vervelende periode.

Mindfulness is bewust aandacht geven, het tegenovergestelde van handelen op de automatische piloot. Hierbij krijgen opgroeiende kinderen en jongeren handvatten aangereikt om beter om te kunnen gaan met tegenslag, leer- of gedragsproblemen en depressieve gevoelens.

In het boek Mindfulness met kinderen en jongeren staat beschreven hoe je als ouder en/of professional hiermee aan de slag kunt.

Kindermeditatie helpt ook. Dat blijkt uit de ervaringen van Marieke Martens-Volmer (1972). Zij is inmiddels tien jaar kindercoach. In haar praktijk treft ze bijzondere kinderen met bijzondere (hulp)vragen. Die vragen heeft Marieke onder meer met meditatie begeleid. Een aantal van die verhalen, die ook te beluisteren zijn via podcast, is nu gebundeld in De Boodschap van de vogel. Dit boek is begin volgend jaar te bestellen.

Lees hieronder meer & bestel 

Mindfulness met kinderen en jongeren
In de klas of op de groep
Christopher Willard, Amy Saltzman

Bestel bij SWP, nu in prijs verlaagd!


€ 29,00  |  ISBN 9789088507120  |  400 pagina's

Lees meer & bestel. 
 

Verwacht | De boodschap van de vogel
Kindermeditaties
Marieke Martens-Volmer

€ 22,00  |  ISBN 9789085601104  |  64 pagina's
Lees meer & reserveer. 
 

Het slimme ontspanningsboek
Help kinderen om stress te verminderen
Francine Jellesma

€ 22,50  |  ISBN 9789085600909  |  176 pagina's

 

 

Lees meer & bestel. 


15-12-2020