Gratis verzending vanaf €20

Maak op Blue Monday moeilijke onderwerpen bespreekbaar voor kinderen


Maak op Blue Monday moeilijke onderwerpen bespreekbaar voor kinderen

Zebra, ook zeer geschikt voor kinderen met ouders met psychiatrische problemen. Waarom? Deze zeer persoonlijke bijdrage van auteur Arlette van Ipenburg zegt genoeg! Omdat het vandaag Blue Monday is, zogenoemd de deprimerendste dag van het jaar, deelt zij haar verhaal om anderen te inspireren.


Door Arlette van Ipenburg
"Daar zat ik dan, als tweedejaars Pabostudent in mijn kamer in Leiden. Volledig van slag.
Er was geen aanleiding, geen enkele reden maar toch was het zo: ik was down, ik was treurig, ik was depressief. De diagnose bipolair lag nog minstens 5 jaar vóór me dus had ik geen zorgverlener en al helemáál geen medicatie. Eigenlijk zat ik ook niet in mijn kamer. Ik lag. Op de bank maar meestal in bed. Heel af en toe ging ik naar de supermarkt op de hoek en daar haalde ik voornamelijk chips en koek. Hoewel ik altijd roep dat Zebra niet over mij gaat was dat toen dus wel de situatie.

Ik zat met een dekentje over mijn hoofd in bed en ik had nergens zin in. Hoe anders is dat nu. Ik overwon en mijn levenslust keerde terug. Ik pakte de draad weer op en ik ging weer naar school. Uitleggen waarom ik zolang afwezig was geweest was erg ingewikkeld. Er was geen verklaring, want ik wist het zelf niet. Ik maakte de PABO af en ging aan het werk. Ondertussen ontmoette ik mijn man en gingen we samenwonen. Maar toen ik 26 jaar was ging het helaas opnieuw mis. De diagnose volgde en daarmee een lange weg van therapieën. Inmiddels ben ik 20 jaar, een huwelijk, twee kinderen, een huis en twee vaste banen verder. Het is geen makkelijke ziekte, maar ondanks dat ben ik gelukkig." 

Over het boek Zebra

Zebra is een boek over verdriet, vriendschap en mogen zijn wie je bent. Achter in het boek zijn activiteiten en bespreekthema's opgenomen.

Bij het boek is een interactieve voorstelling gemaakt in de vorm van een verteltheater. De voorstelling probeert moeilijke thema's als psychiatrische problematiek bij ouders en naasten bespreekbaar te maken. De voorstelling is geschikt voor jonge kinderen en kan ingezet worden in de kinderopvang en de onderbouw van het basisonderwijs. 

Lees meer & bestel.

Ook interessant: Ivar, de verschrikkelijke koning​. Nu in prijs verlaagd! Lees meer & bestel Ivar, de verschrikkelijke Koning.

Meer interessante titels: 


18-01-2021