Gratis verzending vanaf €20

PrikkelProofPlan biedt houvast aan ouders met huilbaby in deze ongrijpbare coronatijd


PrikkelProofPlan biedt houvast aan ouders met huilbaby in deze ongrijpbare coronatijd

De coronapandemie zorgt voor een flinke toename van het aantal opnames aan huilbaby’s in ziekenhuizen. Zo viel vorige week te lezen in diverse media, maar het kan ook anders. Dat bewijst Kim Vervuurt met het PrikkelProofPlan. Met deze methode kun je veel daadwerkelijke ziekenhuisopnames preventief ondervangen. Dat ondervindt zij in de praktijk. PrikkelProofPlan gaat in op feiten en fabels rond extreem huilen. Met het stappenplan kunnen partners praktisch aan de slag om hun baby en zichzelf weer tot rust te brengen. 

Vervuurt, auteur van Prikkelproofplan, is werkzaam als medisch pedagogisch zorgverlener op de Kind en jongerenafdeling van een ziekenhuis. Vervuurt: "Voor ouders met baby's en/of jonge kinderen is deze periode een ware beproeving. Doordat het 'normale' dagritme verstoord is, is er vaak een gebrek aan structuur en regelmaat. Ook stress uit de omgeving voelen baby's haarfijn aan. Een van de weinige manieren om dit kenbaar te maken is door te gaan huilen en meer onrust te vertonen. Zo kan er al snel een vicieuze cirkel ontstaan. De draagkracht/ draaglast is niet meer in balans."

PrikkelProofPlan-methode 

Door middel van de PrikkelProofPlan-methode geeft Vervuurt veel praktische tips en een stappenplan waardoor ouders thuis zelf meer rust en regelmaat kunnen creëren. Dit kan net dat extra steuntje in de rug geven, omdat veel zorg momenteel op de schouders van de ouders rust.

Lees meer & bestel Prikkelproofplan!

Over Kim Vervuurt
Kim Vervuurt is medisch pedagogisch zorgverlener op de Kind- en jongerenafdeling van een ziekenhuis. Zij begeleidt ouders van onrustige baby’s die veel huilen en uit balans zijn geraakt. Met haar boek PrikkelProofPlan gaat zij terug naar de basis: kijken naar wat de baby nodig heeft.

Lees meer & bestel Prikkelproofplan!


23-02-2021