Gratis verzending vanaf €20

'Het meertalige kind' genomineerd voor Beste Onderwijsboek van 2020


'Het meertalige kind' genomineerd voor Beste Onderwijsboek van 2020

Het Meertalige kind is door de LBBO genomineerd voor Beste Onderwijsboek van 2020. De LBBO is de overkoepelende organisatie voor de beroepsgroepen van intern begeleiders, ambulant begeleiders, gedragsspecialisten, jonge-kindspecialisten, beeldbegeleiders, specialisten begaafdheid en zelfstandig begeleiders in het onderwijs. De shortlist is samengesteld door de redactie van vakblad Beter Begeleiden. Klik hier om direct te stemmen en help mee om meertaligheid (nog beter) op de agenda te zetten!


Over de verkiezing
De verkiezing voor Onderwijs boek van het jaar wordt elk jaar georganiseerd door LBBO. De Landelijke Beroepsgroep Begeleiders in het Onderwijs (LBBO) richt zich op alle begeleiders in het voorschoolse-, primair-, voortgezet-, midden- en hoger beroepsonderwijs. 

Over het boek
Meertaligheid is een hot item, een van de speerpunten in het advies voor herziening van het onderwijscurriculum. Iedereen heeft er een mening over, maar in werkelijkheid bestaat er nog veel onwetendheid. De primaire doelstelling van Het meertalige kind is om professionals die dagelijks met meertaligheid en meertalige kinderen werken zoals beleidsmakers, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, logopedisten, medewerkers ouder- en kindcentra en alle anderen die met meertaligen te maken hebben, kennis te laten maken met alle aspecten van meertaligheid. Hoe functioneren kinderen die meertalig opgroeien? Wat zijn de knelpunten en hoe zijn die op te lossen?  

Stem hier

Lees meer & bestel het boek

Webinartip: 31 maart 2021. 

Het webinar Meertaligheid diversiteit en culturele verschillen thuis en op school met Marinella Orioni. 
Het boek Hoeveel talen spreek jij? is inbegrepen bij deelname!
Lees meer
Direct aanmelden voor webinar


09-03-2021