Gratis verzending vanaf €20

Praten met pubers


Praten met pubers

Pubers zijn meesters in communicatie, meedogenloos afstraffend als je niet echt in contact met hen treedt. Echt communiceren met pubers is dynamisch en verrijkend, maar je moet wel de juiste houding aannemen en de juiste toon aanslaan. Vanaf deze week is de (licht herziene) 12e druk verschenen van Ik heb ook wat te vertellen door Martine Delfos.

'Mijn zoon zit de hele dag op zijn kamer', 'toont geen respect voor zijn moeder', 'zet zich tegen ouders af'. Pubers en opvoeden begint met communiceren, hoe inwikkeld dat soms ook kan zijn. In haar boek Ik heb ook wat te vertellen! beschrijft Martine Delfos hoe je met pubers en adolescenten in gesprek kunt komen. De socratische wijze van communiceren zet de hersens van pubers op 'aan'. Dat is noodzakelijk omdat hun hersens vaak uitvallen alsof ze last hebben van een stroomstoring. Ouders moeten leren een stapje terug te doen in het contact met de puber. Ze zijn vrij plotseling niet meer de belangrijksten in het leven van hun kind. De ouder-kind relatie krijgt een geheel andere vorm, waarin iedereen opnieuw zijn of haar plaats moet vinden.

Zie op deze pagina voor de inkijkexemplaren van het boek

 

Ik heb ook wat te vertellen! is deel 2 in een serie van twee boeken over communicatie: Communiceren met kinderen en jeugdigen. Deel 1 gaat over communiceren met kinderen: Luister je wel naar míj? Gespreksvoering met kinderen tussen vier en twaalf jaar.


14-03-2021