Gratis verzending vanaf €20

Nieuw | Ik voel me thuis in twee huizen


Nieuw | Ik voel me thuis in twee huizen

Veel kinderen hebben tegenwoordig twee gezinnen, vaak omdat de ouders gescheiden zijn. Ik voel me thuis in twee huizen. Praktische tips en creatieve opdrachten voor kinderen en hun opvoeders is bedacht om deze kinderen zich thuis te laten voelen in beide gezinnen. Maar ook om de samenwerking tussen de gezinnen te verbeteren. Met dit kleur- en doeboek kunnen kinderen op een speelse manier hun weg vinden in de nieuwe gezinssituatie. Ouders en opvoeders vinden in dit boek nuttige en praktische tips om hun kind te laten wennen aan het leven in twee gezinnen.

Ik voel me thuis in twee huizen is bedoeld voor kinderen van 4 tot 10 jaar die afwisselend in twee verschillende huizen wonen en hun opvoeders. Het is een praktisch middel om het welzijn van het kind te bevorderen en zijn gevoel van veiligheid te vergroten. Uit onderzoek blijkt dat kinderen het meest geholpen zijn wanneer zij samen met de ouders of opvoeders aan de slag gaan.

Ben Furman is psychiater en pionier van de oplossingsgerichte Kids’ Skills-aanpak (Ik Kan Het) om kinderen te helpen problemen en moeilijkheden te overwinnen.

Sami Myllyniemi is illustrator, striptekenaar, socioloog en onderzoeker van adolescenten.

Meteen bestellen? Klik hier! 

Bekijk hier het inkijkexemplaar


22-03-2021