Gratis verzending vanaf €20

Week van de Psychiatrie | Betekenisvol meedoen


Het thema van de Week van de Psychiatrie 2021 is: Betekenisvol meedoen. Het is belangrijk dat mensen, die te maken hebben met mentale uitdagingen, mee blijven doen of weer meer gaan doen in de samenleving. Verschillende activiteiten van ervaringsdeskundigen (patiënten en naasten), hulpverleners en anderen die bevorderen dat mensen weer mee kunnen doen staan centraal in de Week van de Psychiatrie. Hieronder vindt u een greep van onze boeken omtrent dit onderwerp:

  Praktijkboek triple problematiek
  Psychische klachten, verslaving en licht verstandelijke beperking
  Neomi van Duijvenbode. Joanneke van der Nagel & Robert Didden

  € 29,00  |  ISBN 9789088508226  |  184 pagina's

  Soms passen de problemen van patiënten niet in één vakje: een probleem komt immers zelden alleen. Gelukkig is er steeds meer   aandacht voor zogenaamde dubbeldiagnose problematiek, zoals het samengaan van verslaving en andere psychische stoornissen of   verslaving bij mensen met een licht verstandelijke beperking (LVB). Maar wat als de problemen nog complexer zijn? Wat als er sprake is van triple diagnose problematiek, oftewel het samengaan van psychische stoornissen, verslaving en een licht verstandelijke beperking? Daarover gaat dit boek.

Lees meer & bestel

 Behandelen met eigen ervaring
 Onbewust bekwaam!?
 Pim Peeters, Koen Westen

 € 23,00  |  ISBN 9789088509704  |  128 pagina's

 Het inzetten van eigen ervaring in de hulpverlening is geen sinecure. Tot voor kort was dit voor veel hulpverleners (psychiaters,  verpleegkundigen, gz-psychologen, sociaal werkers, sociotherapeuten, coaches) nog ongebruikelijk.

 Inmiddels blijkt dat het inzetten van eigen ervaring met het herstelproces van psychische aandoeningen cliënten juist veel te bieden heeft. Dit boek biedt professionals in de zorg en het sociaal domein praktische handvatten voor het inzetten van eigen ervaring in hun werk.

Webinar Behandelen met eigen ervaring
Op 17 juni vindt de webinar Behandelen met eigen ervaring plaats.. Het boek is inbegrepen bij deelname!

Lees meer & bestel

Lees meer over de webinar

 

 Praktijkboek herstelondersteunende zorg, 3e druk

 Joyce Langedijk

 € 31,00  |  ISBN 9789088507625  |  192 pagina's

 De zorg voor mensen met psychiatrische en psychosociale problematiek is omgebogen richting herstel en participatie. Waar de kennis   van de professional vroeger het uitgangspunt was, is nu de wens en de ervaringskennis van de zorgvrager het startpunt. 

 In dit boek worden de belangrijkste aandachtspunten om herstelgericht te werken op een rij gezet en vanuit de praktijk beschreven, met concrete handvatten en voorbeelden.

Webinar Herstelondersteunende zorg 

Op 11 mei vindt de webinar Herstelondersteunende zorg plaats.. Het boek is inbegrepen bij deelname!
Bekijk hier een video met meer aanvullende informatie omtrent het boek.

Lees meer & bestel

Lees meer over de webinar

 Herstel als leerproces
 dr. Jaap van der Stel

 € 31,00  |  ISBN 9789088508950  |  208 pagina's

 Herstel staat in de psychische zorg en het sociaal domein volop in de belangstelling. De aandacht richt zich op versterken van   veerkracht, benutten van potenties, eigen initiatief of contact zoeken met lotgenoten. Professionals weten veel over wat zij doen om   problemen te verhelpen of aandoeningen te behandelen. Kennis over hoe mensen herstellen is nog beperkt. Hoe werkt herstel en wat   kunnen we daarvan leren?

Dit boek legt uit dat herstel een leerproces is, en dat we kennis kunnen benutten over hoe mensen leren.

Tip: Bekijk het nieuwe artikel van Jaap van der Stel over Herstel als leerproces. 

Lees meer & bestel


23-03-2021