Gratis verzending vanaf €20

Autismeweek | Positieve gezondheidseffecten van beweging


Autismeweek | Positieve gezondheidseffecten van beweging

Vandaag start de NVA Autismeweek 2021. Tijdens deze Autismeweek vraagt de NVA onder meer aandacht voor de positieve gezondheidseffecten van beweging. Ook wordt stilgestaan bij hoe het anno 2021 is om autisme te hebben. Is dat nog altijd een ‘punt’? Zo ja, voor wie dan? Voor de persoon met autisme zelf of vooral voor de omgeving. Hier vindt u een overzicht van onze autismeboeken. 

Overprikkeling voorkomen, 6e druk
Vaardigheden en technieken voor (jong)volwassenen met autisme (ASS) en/of ADHD
Barbara de Leeuw

€ 26,00  |  ISBN 9789088507939  |  168 pagina's

Een groot deel van de mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) en/of AD(H)D kampen gedurende hun hele leven met een overgevoeligheid voor prikkels. Overgevoeligheid kan leiden tot serieuze lichamelijke en/of psychische klachten, zoals vermoeidheid, labiliteit, hoofdpijn, paniekaanvallen en in ergere gevallen burn-out of hartklachten. Welke klachten dat zijn en welke situaties aanleiding tot overprikkeling geven, is, net als de overgevoeligheid zelf, per persoon verschillend.

Lees meer & bestel

Lifehacks voor meiden met autisme, 3e druk
Handige tips voor dagelijkse problemen
Marleen Bezemer, Els Blijd-Hoogewys & Audrey Mol

€ 28,00  |  ISBN 9789088509797  |  224 pagina's

Lifehacks voor meiden met autisme is een eigentijds en vlot geschreven boek voor meisjes en meiden met autisme. Het boek bestaat uit ruim veertig korte hoofdstukken over afgebakende onderwerpen.

 

Lees meer & bestel

Minder stress, minder autisme
Plan C
Marjon Kuipers-Hemken, Saskia Buma

€ 32,00  |  ISBN 9789088509438  |  160 pagina's

Minder stress, minder autisme laat zien welke impact stress op mensen met autisme heeft. Ook stress als gevolg van trauma en minder veilige hechting heeft invloed op ieder mens met en zonder autisme. Het boek biedt handvatten en oefeningen om stress beter te herkennen en hanteren. 

Lees meer & bestel

VERWACHT | Neurospeciale kinderen begrijpen en begeleiden
Prikkelverwerking, lichaamsgevoel, dyspraxie en executieve functies bij ASS, AD(H)D, DCD
Anneke Groot

€ 25,95  |  ISBN 9789085600978  |  160 pagina's

Neurospeciale kinderen leren en reageren anders omdat hun hersenen zich anders ontwikkelen, zoals bij ASS, AD(H)D, DCD en soms ook bij VB, TOS en dyslexie. Deze oprechte en gevoelige kinderen laten vaak moeilijk te begrijpen gedrag zien en willen het liefst dat de dingen op hun voorwaarden gaan. Een gedragsmatige aanpak werkt vaak niet. Dit boek geeft inzicht in de onderliggende problemen en komt daardoor tot andere, meer passende oplossingen.

Lees meer & bestel

Bekijk onze overzichtsbrochure met uitgaven op het gebied van Autisme


29-03-2021