Gratis verzending vanaf €20

Burgemeester Peter de Baat besteedt aandacht aan ADHD bij meisjes


Burgemeester Peter de Baat besteedt aandacht aan ADHD bij meisjes

Burgemeester van de gemeente Montferland Peter de Baat zal donderdag 12 juli een exemplaar aangereikt krijgen van het boek 'Druk en dromerig' op het gemeentehuis in Didam. ADHD wordt vaak gezien als een probleem van jongens; bij meisjes wordt ADHD veel minder vaak herkend en erkend. 'Druk en dromerig' heeft als doel om meer begrip te kweken voor meisjes met ADHD.

Auteur Jacqueline van de Sande gebruikt biografische gebeurtenissen uit haar jeugd om te laten zien welke invloed (toen nog niet gediagnosticeerde) ADHD heeft gehad op haar leven. Door middel van grappige en aandoenlijke anekdotes houdt zij het boek luchtig, maar ook leerzaam en aangrijpend. Elk hoofdstuk heeft een thema, dat als een rode draad door dat hoofdstuk loopt. In ieder hoofdstuk wordt op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde informatie kort toegelicht en volgen aanbevelingen voor het omgaan met ADHD voor leerkrachten en ouders.

Jacqueline is niet alleen ervaringsdeskundige, maar heeft ook als moeder en hulpverlener binnen jeugdzorg en basisonderwijs dagelijks te maken met ADHD. Veel meisjes en vrouwen zullen de beschreven ervaringen herkennen en hier kracht uit putten. Leerkrachten en ouders kunnen met de aanbevelingen een betere communicatie en begrip tot stand brengen.

Meer informatie over het boek vindt u op de website van Uitgeverij SWP: www.swpbook.com/2063


02-07-2018