Gratis verzending vanaf €20

Boekentip: Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen (herziene 7e editie)


Boekentip: Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen (herziene 7e editie)

NtVP presenteert maandelijks boekentips voor hun lezers en het boek Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen (herziene 7e editie) staat op de lijst! 

Door de nare ervaringen die getraumatiseerde kinderen hebben meegemaakt hebben ze vaak moeite op school. Leerkrachten kunnen het gedrag van deze kinderen vaak niet even goed begrijpen. In het boek ‘Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen’ leggen Leony Coppens, Marthe Schneijderberg en Carina van Kregten uit hoe leerkrachten het beste kunnen omgaan met getraumatiseerde kinderen zodat ze de kans hebben om zich gezond te kunnen ontwikkelen. 

In het boek beschrijven de auteurs wat trauma is en welke oorzaken het kan hebben. Er wordt ook ingegaan op de effecten die trauma op de (hersen-) ontwikkeling van kinderen kan hebben en hoe een leerkracht trauma kan herkennen. Lees verder via NtVP.nl

Over het boek

Lesgeven aan getraumatiseerde kinderen biedt leerkrachten en andere onderwijsprofessionals de kennis en praktische richtlijnen om de negatieve spiraal te doorbreken, zodat getraumatiseerde kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit komt ten goede aan de schoolprestaties, aan de veerkracht van getraumatiseerde kinderen en aan het klimaat in de klas. School kan hiermee in het leven van getraumatiseerde kinderen een groot verschil maken.

De laatste jaren is er in Nederland veel ervaring opgedaan met traumasensitief onderwijs. In deze volledig herziene versie nemen de ervaringen van onderwijsprofessionals en die van als kind getraumatiseerde (jong)volwassenen een belangrijke plaats in. Steeds duidelijker wordt dat traumasensitief onderwijs goed is voor álle leerlingen en leerkrachten, in het regulier én in het speciaal onderwijs.

In deze compleet herziene (7e) editie van dit praktische handboek zijn ook de te zetten stappen beschreven op weg naar een schoolbreed traumasensitief onderwijsklimaat. Bij het boek zijn gratis downloads beschikbaar in de vorm van werkbladen, praatplaten, werk- en reflectiekaarten en ideeën voor activiteiten in de klas.

LEES MEER & BESTEL

Bekijk in deze folder meer titels over trauma. 


22-09-2021