Gratis verzending vanaf €20

Manfred Kets de Vries : Alles is met elkaar verbonden


Manfred Kets de Vries : Alles is met elkaar verbonden

"Goede leiders zijn ‘handelaren in hoop’. Ze moeten tot de collectieve verbeelding van mensen spreken om voor de groep een gezamenlijke identiteit te creëren, om te voorzien in de behoefte aan focus, en om een visie neer te zetten voor de toekomst." ‘We zouden de gelegenheid te baat moeten nemen om onze samenlevingen meer barmhartig te maken. Laten we erkennen dat we allemaal zijn verbonden met elkaar en met onze planeet, en dat we die goed moeten beheren om hem door te geven aan de komende generaties.

Enkele citaten uit een interview dat Managementboek.nl met Manfred Kets de Vries publiceerde.

 

 

Aankomende week verschijnen twee nieuwe boeken van Kets de Vries:

De CEO-fluisteraar: In dit zeer persoonlijke en onderhoudende boek biedt Manfred Kets de Vries, een van de "goeroes" op het gebied van leiderschapsstudies, zijn gedachten over leiderschap en leven, reflecties geschreven voor leidinggevenden en de mensen die met hen omgaan. Als psychoanalyticus en leiderschapsprofessor, losgelaten in de wereld van gerenommeerde wereldwijde organisaties, als gepassioneerd opvoeder en geleerde, of gewoon als mens die hartverscheurende e-mails ontvangt - onderzoekt hij de valkuilen van leiderschap en de uitdagingen voor de professionals die met senior executives werken in de huidige AI-gerichte wereld.

Quo Vadis: Geschreven in een tijd van wereldwijde pandemie, waarin we gedwongen zijn om eeuwenoude existentiële vragen onder ogen te zien:  Waarom zijn we hier? Quo Vadis? Het thema is buitengewoon relevant voor leiders, managers en iedereen die betekenis en authenticiteit in zijn werk en leven wil brengen.

Manfred Kets de Vries betoogt dat we deze fundamentele en verontrustende vragen aan de orde moeten stellen als we volledig en zinvol willen leven. Te veel mensen worden op maandagochtend wakker en doen hetzelfde als elke maandag. Ze gaan naar hun werk en functioneren op de automatische piloot zonder zich af te vragen wat hun doel is. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat ons leven rijk, zinvol en bevredigend is? Hoe weten we dat we op de goede weg zijn?

Beide boeken komen elk in een druk-editie en als e-boek uit.

Bronnen: Managementboek

Boekpagina's  via deze link (onderaan pagina)

 


24-10-2021