Gratis verzending vanaf €20

Liebje Hoekendijk overleden


Liebje Hoekendijk overleden

De flamboyante Liebje Hoekendijk (1931) vond met 90 jaar het leven voor haar geleefd genoeg.  Liebje publiceerde verschillende boeken, waarvan drie bij SWP. 

Onder haar leiding onstond in 1984 het Landelijk Steunpunt Vrijwilligerswerk en stond ze aan de basis van projecten van Tieners Aktief en Technika 10. Met dat laatste project probeerde zij bij jonge meisjes de interesse voor techniek te stimuleren. Op Europees niveau vervulde ze de functie van algemeen secretaris van het platform voor vrijwilligerswerk.

Een van haar latere successen was het boek Levenskunst van Ouderen uit 2005. Hoewel ze toen al midden zeventig jaar was ging ze vanaf dat moment tot een paar jaar geleden het land door om lezingen te geven. Tot in 2013 met haar levenspartner Joos Korporaal die in dat jaar overleed. Naast lezingen was Liebje actief als kunstenares en organiseerde tentoonstellingen in Bussum. Verder publiceerde Liebje op de website 50pluswereld.nl artikelen over tuinieren, maar ook over thema's als verlies, eenzaamheid.

Liebje heeft een rijk en vol leven geleefd en veel betekenis gehad voor velen. 


01-11-2021