Gratis verzending vanaf €20

'Wanneer je als ouder kanker hebt' officieel gepresenteerd op landelijke dag 'Langs de zijlijn'


'Wanneer je als ouder kanker hebt' officieel gepresenteerd op landelijke dag 'Langs de zijlijn'

Op zaterdag 30 oktober vond de landelijke dag van Stichting “Langs de zijlijn” plaats. Op deze dag, waarbij onder meer Emma Heesters en Jochem van Gelder acte de présence gaven, was er extra aandacht voor kinderen van ouders die kanker hebben. Zo werden er diverse workshops georganiseerd en werd de praktische gids voor gezinnen Wanneer je als ouder kanker hebt  en het bijbehorende werkboek voor kinderen (6-14 jaar) Wanneer je moeder of vader kanker heeft officieel gelanceerd en uitgedeeld aan alle gezinnen die aanwezig waren.

Over de boeken
Wanneer je als moeder of vader van een (jong) gezin te horen krijgt dat je kanker hebt, staat je leven en dat van je gezin meteen behoorlijk op z’n kop. Hoe ga je om met alles wat er op je afkomt? Wat vertel je de kinderen? Er bestaat geen draaiboek voor het omgaan met alle veranderingen na de diagnose kanker, maar ervaringen van gezinnen die hier eerder mee te maken kregen en kennis uit wetenschappelijk onderzoek kunnen hier wel bij helpen.

Bij de Universiteit Utrecht is de afgelopen jaren onderzoek gedaan bij gezinnen waarvan een moeder of vader kanker heeft. Vanuit het onderzoek zijn er twee boeken Wanneer je als ouder kanker hebt en Wanneer je moeder of vader kanker heeft ontwikkeld. Deze boeken zijn uitgegeven door Uitgeverij SWP. 

Resultaten
Dineke Verkaik en Paul Boelen reiken in de boeken drie ‘taken’ aan waarmee gezinnen zich kunnen voorbereiden op de veranderingen na de diagnose. Hierbij komen praktische tips, ervaringsverhalen en oefeningen voor het aanpassen aan de veranderingen in je persoonlijk leven, in het gezinsleven en in de opvoeding van de kinderen aan bod. De officiële presentatie van deze boeken vond plaats op deze landelijke dag. Tevens werden de eerste resultaten gepresenteerd van het onderzoek, dat binnenkort gepubliceerd gaat worden in internationale en nationale wetenschappelijke tijdschriften.

Het Jeugdjournaal heeft een mooie reportage gemaakt van de landelijke dag van Stichting Langs de zijlijn en het verhaal van Vera, een van de bezoekers.

Lees meer en bestel hier de gids Wanneer je als ouder kanker hebt

Bestel hier het werkboek Wanneer je vader of moeder kanker heeft


08-11-2021