Gratis verzending vanaf €20

Mensen met een beperking gaan aan de slag in de zorg!


Mensen met een beperking gaan aan de slag in de zorg!

Mensen met een beperking kunnen soelaas bieden als arbeidskracht in de zorg, meld de Telegraaf. Dat geldt ook voor mensen die extra begeleiding nodig hebben of personen die lange tijd niet konden werken. Ook zij kunnen aan de slag in de zorg, vinden minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en staatssecretaris Tamara van Ark (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). 

In de afgelopen jaren is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en gedragsproblematiek scherper in beeld gekomen. Er zijn ongeveer 2,2 miljoen Nederlanders met zwakbegaafdheid (IQ tussen de 70 en 85). Wanneer er ernstige problemen zijn met sociale redzaamheid worden zij soms licht verstandelijk beperkt genoemd. Daarnaast is de problematiek van kinderen, jongeren en volwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) steeds complexer geworden. Die problemen zijn lastig te herkennen en te beoordelen en omdat mensen met een LVB zichzelf vaak overschatten en niet willen onderdoen voor anderen, hebben ze de neiging zorg en ondersteuning te mijden. Ook de omgeving overschat deze groep dikwijls, met als gevolg dat mensen met een LVB worden overvraagd.

De zorg voor mensen met een psychische stoornis én een licht verstandelijke beperking vereist een goede, afgestemde samenwerking tussen de betrokken hulpverleners. Professionals zoals dr. Jannelien Wieland, dr. Liesbeth Mevissen, dr. Hendrien Kaal, dr. Maaike van Rest gaan hier dieper op in tijdens het 9e jaarcongres LVB op 18 september. Tot 31 juli profiteer je van een Early Bird korting.

Meer informatie over het LVB congres vindt u op www.lvbcongres.nl


20-07-2018