Gratis verzending vanaf €20

Onderzoek bewijst: WRITEjunior werkt!


Onderzoek bewijst: WRITEjunior werkt!

Op 1 juli 2018 heeft onderzoekster Carlijn de Roos in Straatsburg de Francine Shapiro prijs in ontvangst mogen nemen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door EMDR Europe voor het beste EMDR-artikel van dat jaar. Roos' artikel was gebaseerd op een onderzoek onder 103 kinderen en jongeren met PTSS als gevolg van eenmalig trauma. 

EMDR en schrijftherapie via de WRITEjunior-methode waren, in vergelijking met een wachtlijstgroep, even effectief in het verminderen van posttraumatische stressreacties, angst- en depressieve klachten en gedragsproblemen. Een jaar na behandeling bleken deze resultaten blijvend te zijn.
Het artikel, getiteld “Comparison of EMDR Therapy, Cognitive Behavioral Writing Therapy and Wait-list in Pediatric PTSD Following Single-Incident Trauma: A Multi-Center Randomized Clinical Trial”,  verscheen in 2017 in het Journal of Child Psychology and Psychiatry. De jury prijst het design en de grote impact van het artikel voor de behandelrichtlijnen van getraumatiseerde kinderen en jongeren.

Wij feliciteren Carlijn de Roos met het behalen van deze prijs!

Bron: http://www.writejunior.nl/t_resultaten.html

Benieuwd naar WRITEjunior? Bestel het boek hier!


21-07-2018