Gratis verzending vanaf €20

Boekpresentatie 'Samen de eetstoornis aanpakken'


Boekpresentatie 'Samen de eetstoornis aanpakken'

De presentatie van het boek Samen de Eetstoornis aanpakken vindt plaats op 11 april om 17:00. Het boek is bedoeld voor iedereen die zorgt voor iemand met een eetstoornis; ouders, partners maar ook professionals.

Dit boek vergroot inzicht in eetstoornissen en biedt vaardigheden die nodig zijn om je kind/partner thuis te ondersteunen. Het boek geeft zowel praktische handvatten als strategieën om met stressvolle situaties om te gaan. Zo kun je je kind of naaste beter begrijpen en effectief ondersteunen. Daarnaast komt dit ook de continuïteit van de behandeling ten goede.

Het boek is geschreven door Prof. Dr. Janet Treasure, en gebaseerd op 25 jaar klinische ervaring met en wetenschappelijk onderzoek naar het belang van het gezin in het herstel van iemand met een eetstoornis. Jojanneke Bijsterbosch en Lot Sternheim hebben ervoor gezorgd dat er nu ook een Nederlandse versie beschikbaar is. Dit willen ze graag aan het publiek presenteren op maandag 11 april 17:00-18:00 gevolgd door een borrel.

Tijdens deze boekpresentatie zullen diverse sprekers (o.a. Prof. Dr. Annemarie van Elburg en Prof. Dr. Janet Treasure) uitleggen waarom het in de behandeling van een eetstoornis belangrijk is om bijvoorbeeld de ouders erbij te betrekken, en hoe Samen de Eetstoornis hier richting aan geeft. Ook komen er ervaringsdeskundigen aan het woord. Zelf zullen wij het verhaal achter het boek delen.

De boekpresentatie is maandag 11 april vanaf 17:00 bij te wonen via een live TEAMS link of op locatie (Universiteit Utrecht, Utrecht Science Park in Utrecht).

Graag aanmelden uiterlijk 16 maart bij Lot Sternheim (l.c.sternheim@uu.nl) of Jojanneke Bijsterbosch (j.m.bijsterbosch@uu.nl).

 

Samen de eetstoornis aanpakken
Bewezen effectieve vaardigheden om je kind of partner te ondersteunen

Janet Treasure, Gráinee Smith & Anna Crane
€ 29,95  | 264 pagina's


 Lees meer & bestel!


21-03-2022