Gratis verzending vanaf €20

Pagina's vervangen uit Therapeutenhandleiding ADHD en Werkboek ADHD-groep na discussie


Pagina's vervangen uit Therapeutenhandleiding ADHD en Werkboek ADHD-groep na discussie

Naar aanleiding van een discussie heeft auteur Tirtsa Ehrlich een nieuw voorwoord geschreven voor de nieuwe druk van Therapeutenhandleiding ADHD en er zijn enkele wijzigingen doorgevoerd in de nog te verschijnen herdrukken. Zo worden er twee hele pagina's vervangen uit het Werkboek ADHD-groep.  

 
 

Heeft u een eerdere druk van de Therapeutenhandleiding ADHD en/of Werkboek ADHD-groep in huis? Dan kunt alvast via de boekenpagina's het nieuwe voorwoord en de aangepaste pagina’s (33 en 34) downloaden, om te gebruiken als u 'ADHD-groep' geeft, zodat uw cliënten de meest up-to-date informatie tot zich krijgen. 


Over de discussie
Eind 2021 las Tirtsa Ehrlich een artikel waarin de titel van haar kinderboek over ADHD werd aangehaald als voorbeeld van reïficatie (verdinglijken). Dit heeft haar aan het denken gezet, want ze wil niet meedoen aan polarisatie van de discussie rond ADHD. “Ik besef dat ADHD slechts een naam is die we voor een groep gedragingen hebben bedacht en dat we daarmee nog niets definitiefs weten over eventuele oorzaken. Tegelijkertijd zie ik ook dat veel mensen wel degelijk al die gedragingen hebben en dat juist de naamgeving van dat gedrag steun geeft en de ‘schuld’ bij die kinderen (en volwassenen) weghaalt, en mogelijkheden creëert de omgeving aan te passen op het kind. Dus mijn voorstel is: laten we het beste van twee werelden met elkaar verenigen”, schreef Ehrlich in een reactie.

Klik hier om Therapeutenhandleiding ADHD te bestellen
Klik hier om Werkboek ADHD-groep te bestellen 


04-04-2022