Gratis verzending vanaf €20

Marijke Steenbergen overleden


Op donderdag 23 augustus 2018 is Marijke Steenbergen overleden. Marijke heeft als eerste bestuurder Movisie opgebouwd tot wat het nu is. Sinds 2016 bleek ze al ernstig ziek was, maar ze is zo goed en zo kwaad als het ging toch betrokken gebleven bij de Movisie-organisatie.

Na een studie sociaal-culturele wetenschappen (cum laude) aan de Universiteit Utrecht trad Marijke in dienst bij deze universiteit als onderzoeker en docent organisatie- en beleidsvraagstukken met als specifiek aandachtsgebied ‘sturing en verandering in de non-profit sector’. In 1994 promoveerde zij op een studie naar de gevolgen en de betekenis van het streven naar meer samenhang en samenwerking in het Nederlandse zorgstelsel onder de titel Samenhang in de zorg als 'paradogma'; een studie naar het vernieuwen van de ouderenzorg (Uitgeverij SWP, Utrecht 1994). In1997 werd ze Raad van Bestuur van Schakels, een provinciaal kennisinstituut en adviesbureau op het terrein van welzijn en zorg, en vervolgens op landelijk niveau Raad van Bestuur van respectievelijk CIVIQ en Movisie.

Sinds 1 januari 2007 stond Marijke, aanvankelijk samen met Jan de Wild (overleden in 2009) en Simone Kortbeek, aan het roer van Movisie. Met haar grote inzet en grondigheid, haar hart voor de zaak en de medewerkers speelde zij een bepalende rol in de opbouw en ontwikkeling van Movisie. In 2016 moest zij vanwege een ernstige ziekte plotseling afscheid nemen van Movisie.

Bron: Movisie

 


28-08-2018