Gratis verzending vanaf €20

Rechters hebben grote zorgen over voortdurende verslechtering van zorg voor kwetsbare kinderen


Rechters hebben grote zorgen over voortdurende verslechtering van zorg voor kwetsbare kinderen

De Rechtspraak heeft het afgelopen jaar verschillende keren gewezen op zorgelijke ontwikkelingen in de jeugdzorg, onder meer tijdens een gesprek met de voorgangers van Weerwind en Van Ooijen en een informatief overleg over jeugdbescherming in de Tweede Kamer. 

Rechters ervaren helaas in hun dagelijkse praktijk een voortdurende verslechtering van de situatie’, staat in de brief. ‘Onze zorgen zijn nog urgenter geworden doordat ze in ernst en omvang zijn toegenomen.’ (bron: Rechtspraak.nl)

De Rechtspraak wil met minister Weerwind (Rechtsbescherming) en staatssecretaris Van Ooijen (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) in gesprek over de tekortschietende zorg voor kwetsbare kinderen. Het is belangrijk dat er genoeg hulp en begeleiding is voor kwetsbare kinderen. Rechtspraak - Kromspraak is een pleidooi om bij beslissingen over kinderen uit te gaan van hun centrale belang om zich goed te mogen ontwikkelen. Veel kinderen maken de scheiding van hun ouders mee. Te veel scheidingen lopen uit langdurig conflict, met alle schade vandien. Dat zou beter moeten! In Rechtspraak-Kromspraak worden vanuit een pedagogisch perspectiefaannames en dogma’s geanalyseerd en van een helder alternatief voorzien. 

Kromspraak kan weer rechtspraak worden als we de kennis over kinderen voluit benutten. We kunnen kinderen recht doen als hun opvoedingsvraag hét uitgangspunt wordt. Zorgverdeling na scheiding is in dat denkmodel geen doel. Het is een middel om de opvoedingsvraag van het kind te voorzien van een opvoedingsantwoord door beide ouders de rol te laten nemen die aan de ontwikkeling zoveel mogelijk bijdraagt.

Lees hier meer over het boek


12-05-2022