Gratis verzending vanaf €20

Stress bij kinderen in de klas. Tips om hen te helpen


Stress bij kinderen in de klas. Tips om hen te helpen

Stress is wat je ervaart als je geconfronteerd wordt met omstandigheden waarvan je inschat dat je die niet goed of gemakkelijk aankunt. Het kan gaan om grotere levensgebeurtenissen, maar ook dagelijkse stressoren kunnen veel stress veroorzaken, zeker als er sprake is van een opeenstapeling, of wanneer ze aanhouden.

Dagelijkse stressoren voor kinderen zijn bijvoorbeeld: moeite hebben met schoolwerk of een spreekbeurt moeten geven. Hoe ga je hier als docent in de klas mee om? Kortom: Hoe voorkom je stress op school? 

  • Tip 1: Zorg voor weinig of geen tijdsdruk en leg aan kinderen uit dat ze voldoende tijd hebben.
  • Tip 2: Bouw spreken voor de groep rustig op. Houd bij weinig ervaring de spreektijd kort en de onderwerpen makkelijk. Het spreekwoordelijke ‘in het diepe gooien’ is voor dit onderwerp ongeschikt.
  • Tip 3: Begin toetsen met gemakkelijke vragen, zodat ze niet meteen de moed verliezen. 

Lees hier meer  in het inkijkexemplaar (vanaf pagina 18).

Klik hier om Het slimme ontspanningsboek direct te bestellen!

Het Slimme ontspanningsboek = slim bewegen & wetenschappelijk verantwoord.
In dit boek vind je veel informatie en tips voor ontspanning bij basisschoolleerlingen. Je leest over de theorie waarom iets zou helpen en of dit ook blijkt uit de wetenschappelijke onderzoeken die zijn gedaan. Thema’s als omgaan met stress, muziek, geuren, meditatie, sport en spel, humor en fantasie komen allemaal aan de orde.

De oefeningen zijn zo geschreven dat ze kort duren en daardoor gemakkelijk door leerkrachten in te passen zijn en gebruikt kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld tijdens lessen kunstzinnige oriëntatie, bewegingsonderwijs, oriëntatie op jezelf en de wereld, en soms tijdens een taalles.

"Een aanrader voor iedereen die met kinderen vanaf ongeveer 4 jaar werkt, zoals leerkrachten, pedagogisch coaches, kindercoaches, gastouders en pedagogisch medewerkers op de BSO. Ook voor ouders zijn een groot deel van de beschreven ontspanningsoefeningen geschikt en zeker leuk om samen met hun kind(eren) te doen."
– Clarine de Leve, pedagoge en directeur van E School.

Klik hier om Het slimme ontspanningsboek direct te bestellen!


10-06-2022