Gratis verzending vanaf €20

Wieteke van Dort houdt er nog niet mee op!


Wieteke van Dort houdt er nog niet mee op!

Velen zullen Wieteke kennen van Het Klokhuis, maar ze staat met haar 79 jaar nog steeds in het theater en is niet van plan om binnenkort met pensioen te gaan. Ze hoopt eind dit jaar op televisie terug te keren met een zelfgeproduceerde serie, vertelt ze in De Telegraaf.

 In het krantenartikel zegt ze fit te blijven door wekelijks naar bejaardenfitness te gaan. Daarnaast treedt ze ook op voor dementerende ouderen. 

Van Dort werd geboren in Soerabaja in het toen door Japan bezette Nederlands-Indië. Voor de serie De Atlasvlinder ging ze reizen door Indonesië: "Tien jaar geleden ben ik naar Java en Bali gereisd, waar ik opnamen heb gemaakt voor de serie De Atlasvlinder, naar de roman van Aya Zikken. Het programma gaat vooral over de cultuur die Indonesië en Nederland samen delen", zei Van Dort.

''Lange tijd bleven de beelden ongebruikt, omdat er geen budget bleek te zijn om de serie te monteren. Nu werkt Van Dort met regisseur Amjad Jahan aan de montage van de negendelige serie. "We zijn bijna klaar en hopen snel een omroep te vinden die het wil uitzenden."

Lees hier het hele artikel over Wieteke van Dort in De Telegraaf.
Ook is er een nieuwsitem aan haar gewijd op NU.nl.


Wieteke van Dort schreef mee aan het boek Lawaaipapegaai. Het boek bestaat uit liedjes, activiteiten, verhalen en een cd te gebruiken in het onderwijs aan kleuters. De samenstellers, Evelyn Akkermans, Molly Tellegen en Wieteke van Dort mochten een keuze maken uit de schat van liedjes die Burny Bos en Joop Stokkermans in de loop der jaren geschreven hebben voor het veel bekroonde AVRO programma Radio Lawaaipapegaai.

Op de boekpagina kun je ook fragmenten van de liedjes beluisteren!

 

Lawaaipapegaai

Evelyn Akkermans   Wieteke van Dort   Molly Tellegen-Voûte​
€ 27,50  |  ISBN 9789088508363 |  112 pagina's + cd

Lees meer & bestel!

 


06-07-2022