Gratis verzending vanaf €20

Vakantiepret: Op fantasiesafari met tante Arie, zing en doe mee!


Vakantiepret: Op fantasiesafari met tante Arie, zing en doe mee!

We gaan met tante Arie
Op fantasiesafari
We nemen fantasinas en lariekoeken mee
En zakken vol bombarie
Op fantasiesafari
Op 30 februari om half kwart voor twee

Dit is het vrolijke begin van het nummer Fantasiesafari afkomstig uit Operapiraat, een muzikaal doe-boek met 25 nieuwe liedjes. Omdat de zomervakantie in aantocht is, delen we hieronder twee leuke opdrachten die horen bij het liedje. Deze opdrachten staan garant voor veel speelplezier!

Beluister via SpotifyDeezer of YouTube het hele liedje en bekijk hier de volledige tekst van het liedje. Hieronder de opdrachten. Klik hier om direct Operapiraat te bestellen.  

Opdrachten 1

Sprink-hoorn-oli-tijger-hoen

Teken je eigen fantasiedier. Laat vervolgens de tekeningen aan elkaar zien. Hoe zouden jullie elkaars dier noemen?

Wat ook leuk is: schrijf allemaal een zelfverzonnen naam van een fantasiedier bovenaan een tekenblad. Geef je blad daarna door aan een ander. Ieder moet dan het dier tekenen bij de naam die een ander heeft verzonnen.
Als de tekeningen af zijn, kun je bedenken welk geluid jullie fantasiedieren zouden maken. Laat om beurten een geluid horen. De rest mag raden bij welk fantasiedier dat geluid hoort.

Opdracht 2

Kroko-slinger-jachtlui-geit


Dit is een kringspel waarbij woorden en gebaren worden doorgegeven.

• Degene die begint zegt ‘kroko’ en slaat daarbij met gestrekte armen de handen op elkaar (als een krokodillenbek).

• De twee kinderen die links en rechts van deze starter staan, zeggen direct daarna tegelijk ‘slinger’ en steken daarbij hun handen in de lucht.

• Degene die als eerste ‘kroko’ zei, slaat weer meteen hierna zijn of haar klauwen uit naar iemand aan de overkant van de kring en zegt daarbij ‘jachtlui’. Hierbij moet duidelijk oogcontact gemaakt worden zodat duidelijk is naar wie de beurt gaat!

• Het kind voor wie ‘jachtlui’ is bedoeld, zet de wijsvingers als twee horens op het hoofd en zegt ‘geit’. Meteen gevolgd door opnieuw ‘kroko’ met de dichtklappende handen.
Zo gaat de beurt de kring door. Probeer het uiteindelijk in een vast ritme te doen. En als dat goed gaat: steeds sneller!

Ook leuk om bij dit liedje te gebruiken. De interactieve website switchzoo.com/animal_games.html. Hier houd je (jouw) kinderen zeker mee zoet! 

Lees meer & bestel hier Operapiraat. Een muzikaal doe-boek met 25 nieuwe liedjes. 


07-07-2022