Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | Stoppen met snacken


NIEUW | Stoppen met snacken

De helft van de Nederlanders heeft overgewicht, dat wil zeggen een BMI (Body Mass Index) van meer dan 25. En de meesten voelen zich daar niet lekker bij. Eén op de zeven Nederlanders heeft zelfs last van obesitas (BMI hoger dan 30). Het probleem is zo groot dat de overheid in navolging van andere landen overweegt om een suikertaks in te voeren.

Drie op de vier volwassen Nederlanders wil stoppen met snacken, maar de meesten lukt het niet de ‘craving’ te weerstaan. Wilskracht legt het op den duur altijd af tegen de sterke innerlijke drijfveer om toch die reep chocola karamel-zeezout, dat ijsje of die chips te eten.

Carien Karsten laat zien hoe je dit gedrag wel kunt veranderen. Wil je namelijk niet meer in de verleiding komen om meer te eten dan nodig is, dan moet je het emotionele systeem veranderen dat hieraan ten grondslag ligt. Ze maakt duidelijk hoe de biologie en psychologie van je beloningssysteem werkt en welke technieken je kunt toepassen om negatieve eetpatronen te doorbreken. Het zijn snelwerkende psychologische technieken uit mindfulness, EMDR, de Flash-techniek, Woosh en cognitieve gedragstherapie. Hiermee kun je binnen vijftien minuten van je gevoel van ‘craving’ afkomen.

Stoppen met snacken is een zelfhulpboek voor iedereen die zijn of haar eetgedrag onder controle wil krijgen en een gids voor diëtisten, psychologen, voedingscoaches en therapeuten die anderen bij hun eetproblemen willen begeleiden.

Carien Karsten is psycholoog-psychotherapeut, EMDR-practitioner en Flash-therapeut en geeft trainingen over preventie van stress en burn-out. 


Stoppen met snacken

Reset je trek

Carien Karsten
ISBN 9789085601722 | 200 pagina's | €26,00

 


Bestel hier het boek!


13-09-2022