Gratis verzending vanaf €20

Eredoctoraat voor leiderschapsexpert Manfred Kets de Vries


Eredoctoraat voor leiderschapsexpert Manfred Kets de Vries

De Vrije Universiteit Amsterdam heeft een eredoctoraat toegekend aan Manfred Kets de Vries. Hij ontving het eredoctoraat voor zijn baanbrekende wetenschappelijke inzichten op het gebied van leiderschap. Kets de Vries coacht al decennia topbestuurders en is onder meer auteur van meer dan vijftig boeken, waaronder De CEO fluisteraar.

Kets de Vries, hoogleraar Humanresourcesmanagement en Leiderschapsontwikkeling verbonden aan het internationale, prestigieuze managementinstituut INSEAD bij Parijs, verwierf grote bekendheid met zijn onderzoek naar leiderschapsstijlen. Hij ontwikkelde een unieke kijk op de rol van leiderschap vanuit economisch, management en psychoanalytisch perspectief en wordt internationaal gezien als de meest geprezen Nederlandse managementdenker.

“Wij zijn bijzonder geïnspireerd door het feit dat Manfred Kets de Vries leiderschap als een endogene kwaliteit definieert. Daarmee legt hij de verantwoordelijkheid voor de groei van persoonlijk leiderschap in de handen van het individu. Hij heeft generaties leiders geholpen die verantwoordelijkheid waar te maken, en daarmee heeft hij de manier waarop organisaties de samenleving en de mensheid dienen, verbeterd”, schrijft de VU in een persbericht.

Het eredoctoraat werd op 5 september uitgereikt aan Kets de Vries, bij de start van het academisch jaar.  Lees hier het hele persbericht en bekijk hieronder een selectie van zijn inspirerende boeken.


13-09-2022