Gratis verzending vanaf €20

Robin (11) onhandelbaar; unieke GDA-methode helpt


Robin (11) onhandelbaar; unieke GDA-methode helpt

De methode van de Grafische Dossieranalyse is een unieke manier om het leven van een persoon op een simpele en overzichtelijke wijze in beeld te krijgen. In één oogopslag wordt via een overzichtelijke tijdlijn duidelijk hoe het leven verlopen is, waar de problemen zitten, hoe de contacten met zorgpersonen zijn geweest en onderwerpen die voor een specifiek persoon van belang zijn. Hierdoor ontstaat als het ware een psychologisch paspoort. Benieuwd hoe dat er concreet uitziet? Bekijk hieronder de casus van de 11-jarige Robin, die onhandelbaar is en zijn begeleiders tot waanzin drijft.


De casus van Robin in het kort

Hij is aangemeld voor psychologisch onderzoek. Hij woont met zijn zusje in een kinderhuis. Zijn broer N. woont in een pleeggezin. Aanleiding voor de vraag om psychologisch onderzoek is het feit dat Robin vaak niet te hanteren is voor de groepsleiding. Hij accepteert geen gezag. Er zijn zorgen over zijn explosieve gedrag bij zijn verjaardag. De diagnose ODD (Oppositional Defiant Disorder) is gesteld vanwege zijn verzet tegen de autoriteit van de groepsleiding, behalve één vrouwelijk lid van de groepsleiding. Men weet niet goed wat de reden is voor zijn gedrag, hij kan bij perioden ook heel prettig in de omgang zijn. De groepsleiders zijn echter aan het eind van hun Latijn gekomen. Ze vragen advies via een nieuw psychologisch onderzoek.

Lees hieronder de volledige casus en meer over het boek. Op de boekenpagina is onder andere een video te vinden, waarin Martine meer vertelt over het boek. 

Lees meer & bestel hier het boek 

Lees hier de volledige casus

Over de auteur

Dr. Martine F. Delfos is biopsycholoog en werkzaam als wetenschapper en therapeut. Zij heeft verscheidene handboeken op het gebied van de psychologie op haar naam en schreef ook therapeutische kinderboeken. Meer informatie over haar werk op mdelfos.nl.

Grafische dossieranalyse is deel 9 in de PICOWO-serie.

 


27-09-2022