Gratis verzending vanaf €20

Huiselijk geweld: Lef om te bellen


Huiselijk geweld:  Lef om te bellen

Huiselijk geweld is vreselijk: vreselijk voor de (meestal vrouwelijke)  partner, dramatisch voor de kinderen. Het is van alle tijden, in alle milieus en te vaak komt het dichtbij. Zelfs van mensen van wie je het niet verwacht:  Michael Ketterer, die met Glennis Grace in de finale stond van America's Got Talent, is gearresteerd wegens het plegen van huiselijk geweld. De man haalde kinderen uit weeshuizen om ze in het eigen gezin te kunnen grootbrengen.  De meeste berichten halen de krant niet - goed dat de politie ons daarin soms deelgenoot laat zijn.

Echte politieverhalen: Kan u mijn papa niet zijn?

Als er een melding wordt gemaakt komt dat via 112 bij de politie terecht.

Jelle van Heerikhuize gaat naar een melding van vermoedelijk huiselijk geweld. Hij wordt binnengelaten en als hij even met de kinderen apart in de keuken zit, merkt hij dat er meer aan de hand is. Een indrukwekkend verslag:

 

 

Meer informatie en kennis over het tegengaan en stuiten van huiselijk geweld zowel in partnerrelaties als bij kindermishandeling komt ruimschoots voorhanden tijdens het jaarlijke congres over Huiselijk geweld op 22 november aanstaande. Meer informatie op de speciale congres-website.


23-09-2018