Gratis verzending vanaf €20

Sterke toename psychische aandoeningen bij volwassenen


Sterke toename psychische aandoeningen bij volwassenen

Ruim een kwart van de volwassen Nederlanders heeft in het afgelopen jaar een psychische aandoening gehad. Dat zijn 3,3 miljoen mensen. Het aantal volwassenen met een angststoornis, depressieve stoornis of stoornis in het gebruik van alcohol en drugs is de afgelopen twaalf jaar sterk gestegen.

Dat blijkt uit het langlopende landelijke NEMESIS onderzoek van het Trimbos-instituut. 26 procent van de volwassen Nederlanders (18 tot 75 jaar) had de afgelopen 12 maanden een psychische aandoening. 

Twaalf jaar geleden ging het om minder dan 1 op de 5 volwassenen (18 procent). Bekijk hier alle cijfers (bron: Trimbos).

Hieronder vindt u een boekenoverzicht voor psychiaters en psychologen.

 

Angst overwinnen
Geen zorgen meer, versla stress & voel je weer gelukkig
Nik Speakman & Eva Speakman

€ 25,00  |  ISBN 9789088509490  |  240 pagina's

Angst overwinnen kan je bevrijden van de emotionele en fysieke last van leven met angst. Of het nu gaat om vliegangst, spinnenfobie, andere fobieën, sociale angst, paniekaanvallen, ziektevrees, posttraumatische stress of een andere angststoornis; in dit boek komen ze allemaal aan bod. En leer je de vaste denkpatronen en gewoonten van angst te doorbreken en overwinnen.

Lees meer & bestel

Brainspotting
De nieuwe therapie voor snelle en effectieve verandering
David Grand

€ 28,95  |  ISBN 9789088509711  |  168 pagina's

Brainspotting toont ons dat waar we naar kijken belangrijke informatie prijsgeeft over wat er zich in ons brein afspeelt. Door het lokaliseren van de brainspot – en met de juiste afstemming van therapeut en cliënt – kan het brein op eigen kracht de sporen van trauma en andere diepgewortelde blokkades verwerken en helen.

Lees meer & bestel

Hoe swipe je een trauma weg?
Snelle traumatherapieën zoals Flash, EMDR 2.0 en HAT
Carien Karsten

€ 26,00  |  ISBN 9789088509414  |  144 pagina's  |  2e druk

Kun je net zo makkelijk van trauma’s afkomen als van beelden die je met één swipe van je mobiele scherm veegt? Soms wel. Na de grote verandering die EMDR als effectieve therapie bracht – waarbij snelle oogbewegingen kunnen helpen om trauma’s in een enkele sessie te verwerken –, is de ontwikkeling van dit soort therapieën in een stroomversnelling geraakt. Waarom kan de een wel goed tegen stress en de ander niet? 

Lees meer & bestel

Mindset
Verander je manier van denken om je doelen te behalen
Dr. Carol S. Dweck

€ 27,95  |  ISBN 9789088508097  |  328 pagina's 12e druk, 2022  Wereldwijd meer dan 1,8 miljoen exemplaren verkocht!

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset.

Carol Dweck legt in dit boek over Mindset uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset.

Lees meer & bestel
 


01-12-2022