Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | Herstel in beweging


NIEUW | Herstel in beweging

De auteur beschrijft in een notendop het beloop van wat tegenwoordig de herstelbeweging heet, met ontelbare initiatieven, deelnemers en voortrekkers van 2000 tot 2020. Acht woordvoerders en twaalf denkers schetsen in dit boek de contouren van een beweging, waarin een nieuwe geestelijke gezondheidszorg gestalte krijgt.

De achtergronden van de huidige omslag in de ggz worden in dit boek levendig beschreven. Evenals de verbindende krachten van de afgelopen jaren, de vooruitgang, maar ook de knelpunten.  En de harde tegenwind, met de verschraling die geleid heeft tot veel onnodige dwangbehandeling. Begrippen als Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid (HEE) veroveren de psychiatrie. Zo ontstaat er een nieuwe gedeelde taal, waaruit gelijkwaardigheid spreekt. Ook activisten voor mensenrechten in de ggz komen hier aan het woord: ‘Personen met beperkingen horen er gewoon bij’.

Dit toegankelijke boek is geschreven voor professionals, ervaringsdeskundigen, cliënten (en hun naasten) in de ggz en studenten in opleiding.

 
Bestel hier het boek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


09-12-2022