Gratis verzending vanaf €20

Milos Labovic vertelt bij Radio 1, PZC en Omroep Zeeland over ervaringen als EU-lobbyist


Milos Labovic vertelt bij Radio 1, PZC en Omroep Zeeland over ervaringen als EU-lobbyist

Bij een lobbyist denk je aan multinationals die invloed willen uitoefenen op politieke besluitvorming, maar provincies kunnen zonder lobbyist flink wat geld mislopen. Auteur Milos Labovic vertelde hierover bij Nieuwsweekend op Radio 1. Afgelopen zaterdag was de auteur van Lobbyist uit Zeeland te gast bij dat radioprogramma. 


Labovic vertelde niet alleen over zijn boek en zijn ervaringen als lobbyist. Hij vertelde ook over zijn boekpresentatie in Holland House in Brussel, enkele dagen eerder. Hier was onder andere Omroep Zeeland aanwezig, maar ook Kysia Hekster. Zij is NOS-correspondent bij de EU. "Het is als journalist handig om vanuit het perspectief van iemand die zelf lobbyt te zien wat de trucjes zijn. Ik ga het zeker lezen", zei zij tegen Omroep Zeeland. 

‘Bizarre onthulling’

Eerder besteedde onder andere PZC ook aandacht zijn boek. De krant viel op met een pakkende kop, genaamd: ‘Peijs onthult bizar voorstel uit Kazachstan: redding Thermphos in ruil voor Four Freedoms Award’. “Redding van de Zeeuwse fosforfabriek Thermphos in ruil voor een Four Freedoms Award. Oud-commissaris van de koningin Karla Peijs kreeg ruim tien jaar geleden dit bizarre voorstel van een delegatie uit Kazachstan. Peijs ging niet op het voorstel in. ‘Sommige dingen zijn niet te koop’. De oud-commissaris schrijft dit in het voorwoord van het boek Lobbyist van Zeeland van Milos Labovic. Hij blikt daarin terug op zijn werk in Brussel als belangenbehartiger voor Zeeland bij de Europese instellingen in de periode 2009-2017”, schreef PZC.

Klik hier om direct Lobbyist uit Zeeland te bestellen!

Klik hier om het radio-item van Nieuwsweekend terug te luisteren.
Klik hier voor het item van Omroep Zeeland te kijken.
Klik hier om het artikel van PZC te lezen.

 


19-01-2023