Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | Vier wegen naar motivatie. Werkboek motiveren is te leren


NIEUW | Vier wegen naar motivatie. Werkboek motiveren is te leren

“Ze doen helemaal niks”
“Het zit er wel in, maar het komt er niet uit”

Herken je dit? Wil je weten hoe je jouw leerlingen meer kunt motiveren?

Als je leerlingen niet gemotiveerd zijn is het hard werken voor de leraar. Je hebt het gevoel dat je voortdurend loopt te trekken terwijl de leerlingen lekker meeliften. Dat is zonde van jouw energie en jammer voor de leerlingen. Wat kun je doen?

Dit werkboek begint met een overzicht van wat werkt om mensen te motiveren en hoe je dat motiveren in de klas voor elkaar zou kunnen krijgen. Vanuit daar kijk je in de vervolghoofdstukken door middel van oefeningen ten eerste naar wat er al gebeurt in jouw les, ten tweede naar wat je wilt gaan doen en ten derde naar welke stappen je dan kunt gaan zetten. In dit boek krijg je geen kant-en-klare recepten, wel heel veel oefeningen, suggesties en voorbeelden om zelf te kunnen bepalen wat voor jou werkt om jouw leerlingen te motiveren.

Vier wegen naar motivatie is in principe bruikbaar voor iedereen, maar geschreven vanuit het perspectief van leerkrachten, docenten en anderen in het onderwijs.

Over de auteurs

Dirk van der Wulp was 40 jaar docent biologie en mentor en zo’n 30 jaar schoolcounselor en trainer oplossingsgericht werken. Eerder schreef hij het boek Motiveren is te leren.

Sandra Elzinga is docent biologie en werkt als coach, trainer en mediator in het onderwijs. Samen hebben zij de training ’Motiveren is te leren, vier wegen op weg naar motivatie’ opgezet. Dit werkboek is gebaseerd op de uitleg en de oefeningen die ook in de training gebruikt worden. Jarenlange ervaring heeft geleerd wat werkt en wat niet. 

 

Lees meer & bestel Vier wegen naar motivatie. Werkboek motiveren is te leren!


30-01-2023