Gratis verzending vanaf €20

Meidenwerk! Nieuwe methodiek voor jongerenwerk


Meidenwerk! Nieuwe methodiek voor jongerenwerk

Het volwassen worden verloopt voor meiden anders dan voor jongens. Meiden gaan eerder puberen en krijgen vaak te maken met tegenstrijdige rolverwachtingen. Ouders en het eigen lichaamsbeeld spelen een grotere rol bij hun identiteitsontwikkeling. Ondanks dat de positie van meiden de laatste jaren flink is verbeterd, zijn meiden nog steeds kwetsbaarder in het volwassen worden dan jongens. Daarom hebben meiden specifieke aandacht nodig. Het boek Kracht van meiden! is het resultaat van 7 jaar onderzoek in samenwerking met verschillende jongerenorganisaties. Op dinsdag 23 oktober 2018 wordt het boek gepresenteerd tijdens een gratis Landelijke conferentie Meidenwerk. Inschrijven voor deze bijeenkomst is nog mogelijk!

Over het boek
Kracht van meiden! is de eerste wetenschappelijk onderbouwende uitgave die professionals in het jongerenwerk en studenten sociaal werk inzicht biedt in het werken met (groepen) meiden. Meidenwerk is een specifieke methodiek van het jongerenwerk en richt zich op het begeleiden van meiden (10-23 jaar) in het leren zelf vorm te geven aan het eigen leven. Meer informatie...

Landelijke bijeenkomst Meidenwerk
Naar aanleiding van het verschijnen van het handboek Kracht van meiden!, organiseert het lectoraat Youth Spot (HvA) in samenwerking met Uitgeverij SWP een conferentie over het meidenwerk.

De conferentie staat in het teken van het delen van de ontwikkelde kennis zodat deelnemers het meidenwerk verder kunnen versterken. Naast een interessant plenair gedeelte, waarin onder andere het boek wordt gepresenteerd, kun je deelnemen aan verschillende workshops over thema’s die het meidenwerk treffen zoals social media, seksuele weerbaarheid en diversiteit.

Wanneer? Dinsdag 23 oktober 2018
Waar? Hogeschool van Amsterdam
Voor wie? Jongerenwerkers, teamleiders jongerenwerk, beleidsmakers, docenten en studenten.
Meer informatie


02-10-2018