Gratis verzending vanaf €20

Middagsymposium Ondernemen(d) met autisme


Middagsymposium Ondernemen(d) met autisme

Op woensdag 28 november organiseert Uitgeverij SWP het middagsymposium: Ondernemen(d) met autisme voor professionals die werken met mensen met autisme, hen begeleiden naar werk of in werksituaties en/of hun arbeidsparticipatie willen vergroten, zoals jobcoaches, werkgevers en hrm-medewerkers. Uiteraard is ook iedereen met autisme welkom, omdat we willen laten zien dat zelfstandig ondernemen met autisme een goed alternatief kan zijn. ​


 

In Nederland wonen naar schatting 190.000 mensen met de diagnose autisme. Ruim tweederde van hen neemt niet deel aan het arbeidsproces. Zij hebben vaak het stempel ‘arbeidsgehandicapt’ en werk is voor hen niet de belangrijkste bron van inkomsten. Dit blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Het vinden en behouden van werk is voor mensen met autisme een uitdaging.Daar kunnen verschillende redenen voor zijn:

  • Zo kunnen zij bijvoorbeeld overprikkeld raken door omgevingslawaai of felle verlichting op hun werkplek.
  • Ook communicatie met collega’s of klanten kan relatief veel energie kosten. Sommige werkgevers houden hier rekening mee door werkplekken of werktijden aan te passen. 

Een andere optie om aan werk te komen is zelf ondernemer worden. Op die manier kan iemand met autisme zijn eigen werkzaamheden bepalen, zijn eigen tijd indelen en zijn eigen werkomgeving kiezen.

Het doel van het symposium is te laten zien welke mogelijkheden iemand met autisme heeft om werk te vinden en te behouden. Zelfstandig ondernemen is daarbij duidelijk ook een optie. De rode draad van de middag is: wat maakt het lastig om te werken met autisme? Wat zijn de kansen op de arbeidsmarkt? Hoe kunnen grote en kleine werkgevers bijdragen aan meer inclusiviteit? 

Bent u er bij?

Kijk voor meer informatie en het gehele programma op http://281118.logacom.nl

 


10-10-2018