Gratis verzending vanaf €20

Leerplichtambtenaren ongerust: 'steeds meer kinderen krijgen thuisonderwijs'


Leerplichtambtenaren ongerust: 'steeds meer kinderen krijgen thuisonderwijs'

Leerplichtambtenaren maken zich zorgen, omdat steeds meer kinderen thuisonderwijs krijgen. Ouders kiezen hiervoor, omdat het schoolaanbod niet goed aansluit op het kind. Bijvoorbeeld vanwege leerproblemen, meldt RTL Nieuws. Dit hoeft niet altijd slecht uit te pakken, sterker nog: volgens de auteurs van een Leven zonder school. Een pleidooi om het leren te ontscholen kan ontscholing zelfs goed uitpakken. 

“Deze publicatie laat (…) zien waarom leer- en gedragsproblemen van kinderen meer te maken hebben met de school dan met het kind”, schrijft Drs. Ben Daeter in een recensie over Leven zonder school. “Ondanks dat ontscholing niet door iedereen toegepast zal worden, worden waardevolle suggesties gegeven om het huidige onderwijs kritisch te overdenken en wellicht op bepaalde punten te wijzigen. In vergelijking met andere werken over ontscholing is deze publicatie zeer veelzijdig en diepgaand”, aldus Daeter.

Benieuwd naar het boek? Klink dan op de button hieronder. Het nieuwsbericht van RTL Nieuws, dat zich baseert op cijfers van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap is hier te lezen. RTL sprak onder anderen de 12-jarige Sofia, die al jaren thuisonderwijs krijgt. Lees meer &  bestel Leven zonder school

Bekijk inkijkexemplaar
 

Ook warm aanbevolen: De achterkant van het onderwijs
In De achterkant van het onderwijs wordt de thuiszittersproblematiek in kaart gebracht en vervolgens van verschillende kanten belicht. Zorgcoördinatoren en onderwijsinspectie komen aan het woord, en vooral ook jongeren die zelf deze moeilijke route hebben afgelegd, met vaak een positieve uitkomst. Lees meer & bestel!

 


07-09-2023