Gratis verzending vanaf €20

Een marathon lopen is populair, maar hoe begin je hieraan?


Een marathon lopen is populair, maar hoe begin je hieraan?

Begin oktober won Sifan Hassan de marathon van Chicago in de tweede tijd ooit. En kort daarvoren won ze de marathon van Londen. Sifan was pas in april van dit jaar op het idee gekomen mee te doen.  Ze kon natuurlijk al hard lopen maar dan op de 1500 en 5000 meter. 

Aanstaande zondag is de marathon van Amsterdam: 20.000 hardlopers van start op de hele marathon, wat ook nog eens een recordaantal is voor de hoofdafstand van het evenement. De Mizuno Halve Marathon trekt 20.000 deelnemers en blijft daarmee de grootste halve marathon van Nederland. Voor de TCS 8 km staan 5.000 deelnemers ingeschreven: oftewel 45.000 hardlopende deelnemers.

Maar uiteraard niet alleen in Amsterdam is de marathon populair. Kijk eens naar dit agenda-overzicht voor binnen- en buitenland op het hardloopnetwerk.

Er zijn nu ongetwijfeld talloze mensen die gefrustreerd naar deze lijstjes kijken en zich daarbij radeloos afvragen hoe zij ooit ook deelgenoot hiervan kunnen zijn. 

Geen nood: Hardlopen is een fantastische sport. Loopschoenen aan en gaan. Geen materiaal, geen ingewikkelde spelregels, geen accommodaties, gewoon de deur uit en lekker lopen. Hardlopen is altijd goed. En SWP heeft twee boeken voor (hard)lopers in spé:

Heerlijk hardlopen - Theorie en praktijk van goed gedoseerde duurlooptraining; 
en voor de ambitieuze hardlopers het boek  10 kilometer hardlopen: trainingsprogramma naar een wedstrijd van 10 kilometer.

Een marathon is ruim 40 kilometer, maar u hoeft daarvoor niet per se 4 boeken te kopen over die 10 kilometer. De auteur, Maarten Faas, heeft overigens eerder toegezegd een nieuwe publicatie voor te bereiden voor marathonners. 

 

 


10-10-2023