Gratis verzending vanaf €20

'Lobbyist van Zeeland' genomineerd voor Zeeuwse Boekenprijs


'Lobbyist van Zeeland' genomineerd voor Zeeuwse Boekenprijs

De jury van de Zeeuwse Boekenprijs heeft tien boeken genomineerd als kanshebber voor de Zeeuwse Boekenprijs 2023. Onder voorzitterschap van Commissaris van de Koning Han Polman zijn de nominaties definitief vastgesteld. Daaronder Lobbyist van Zeeland van Milos Labovic. Dit boeiende boek is dit jaar uitgegeven door Uitgeverij SWP.  Vanaf vandaag kan er gestemd worden!


Klik hier om direct te stemmen!

In Lobbyist van Zeeland vertelt Milos Labovic over zijn kennismaking met zowel Zeeland als Brussel. Hij doet een boekje open over zijn lobbydossiers en spreekt openhartig over zijn successen en zijn falen. Via humoristische, persoonlijke anekdotes en zorgvuldige reconstructies krijgt de lezer een uniek inzicht in hoe het is om voor een kleine provincie te vechten in de hoofdstad van Europa. Zijn verhaal verweeft politieke geschiedschrijving met persoonlijke indrukken en een flinke scheut humor en zelfspot.

Bijna negen jaar lang was Milos Labovic lobbyist van Zeeland in Brussel. Hij begon als absolute beginner en ging weg als een van de bekendste lobbyisten van Brussel. Hij handelde als lobbyist enorm on-Zeeuws en werd tegelijkertijd meer Zeeuw dan hij ooit van plan was geweest. Hij kende noch Brussel, noch Zeeland, maar vertrok in 2017 als ambassadeur van beide.
 

Over de Zeeuwse Boekenprijs 

De Zeeuwse Boekenprijs werd voor het eerst uitgereikt in 2003. Er zijn dit jaar 58 boeken ingezonden. Na het succes van vorig jaar is besloten dit jaar wederom alle tien genomineerden in de race te houden tot het moment dat de winnaar op 30 oktober 2023 bekend wordt gemaakt. Naast de winnaar wordt er ook een tweede en een derde prijs toegekend, zodat er van de tien genomineerden drie worden bekroond.

Klik hier om direct te stemmen!

Lees meer & bestel hier het boek!


12-10-2023