Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | De anatomie van democratie. Het grote werken aan democratie-boek


NIEUW | De anatomie van democratie. Het grote werken aan democratie-boek

Oud-minister van Onderwijs, Arie Slob, zei eerder dat Nederlandse scholieren ten opzichte van hun leeftijdsgenoten in omringende landen te weinig kennis hebben van de basisprincipes van democratie en rechtsstaat. De meeste scholen hebben geen uitgewerkte visie en werken er niet op een samenhangende wijze aan. Daarom is het boek De anatomie van democratie. Het grote werken aan democratie-boek verschenen. 
 

Dit nieuwe boek -een ode aan de democratie- is geschreven voor iedereen vanaf de middelbare schoolleeftijd. Via dit boek krijg je ook toegang tot de digitale bijlage voor het onderwijs: ‘Een integrale aanpak burgerschapsvorming’. Dat maakt het boek met bijlage zeer geschikt is voor (toekomstige) docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs, voor docenten en studenten in mbo, op hbo en de universiteit (lerarenopleiding, maatschappijvakken).

'Een boek dat onze parlementaire democratie uit de doeken doet; daar is onveranderlijk behoefte aan. Begin met deze voortreffelijke anatomie!' – Maarten van Rossem

In 47 korte hoofdstukken, negen teksten over ‘ondermijning democratie’ en heel veel praktijkvoorbeelden, beschrijft Otto de Loor vier grote thema’s: de democratie als rechtsstaat, de wijze waarop we ons als burgers verhouden tot die rechtsstaat, onze manier van democratisch samenleven, en ieders persoonlijk functioneren binnen een democratie (ons democratische zelf).
Dit boek beoogt niet de waarheid te verkondigen, over wat dé democratie nou precies behelst, maar is als ‘Het grote werken aan democratie’-boek bedoeld om:

  • over democratie na te denken en met elkaar in gesprek te gaan;
  • kennis op te doen en te delen, en (persoonlijk) betekenis te geven aan democratie;
  • waarden zoals vrijheid, gelijkheid en broederschap meer te gaan waarderen;
  • de redelijkheid te bewaren met elkaar;
  • krachten die afbreuk doen aan onze democratische normen, conventies en instituten te herkennen, te benoemen en te bestrijden.

Over de auteur
Otto de Loor heeft jarenlange ervaring als trainer/adviseur in het onderwijs en lerarenopleider. Daarnaast werkte hij onder andere als docent en schoolleider in het voortgezet onderwijs.

Voor scholen/opleidingen
Otto de Loor geeft graag toelichting op zijn boek en onderwijsbijlage en de integrale aanpak van
burgerschapsvorming in het onderwijs. Interesse, mail dan naar wesley@mailswp.com.

Lees ook: Tweede Kamerleden krijgen "Het grote werken aan democratie-boek" (en dat is broodnodig)

Bestel hier het De anatomie van democratie

Bekijk inkinkexemplaar 


02-11-2023