Gratis verzending vanaf €20

Homo Ecologicus


Homo Ecologicus

Op 6 november heeft auteur Eric van der Vet het eerste exemplaar van Homo Ecologicus aangeboden aan Marjan Minnesma, directeur van Urgenda.

Haar reactie was dat ze het boek erg goed en nuttig vond voor de duurzaamheidsbeweging. Tevens is dit boek eerste cahier in een nieuwe Waardenwerk-reeks. 

In Homo Ecologicus onderzoekt Eric van der Vet de mogelijkheden om ons toe te wenden naar de Aarde om de verregaande degeneratie van ecologische systemen te stoppen en te werken aan herstel. Hij sluit aan bij moderne filosofen zoals Latour, Manschot en Kunneman die met hun kritiek op het antropocentrisme voor een nieuwe verhouding tot de Aarde en andere levende wezens pleiten.  

Eric van der Vet put uit tientallen bronnen uit de wetenschap, onderzoeksjournalistiek en mondiale en Europese politiek. Hij laat de betekenis zien van duurzaamheidsbewegingen en individuele vernieuwers. Ecologie kan en moet in economie geïntegreerd worden. Dit zal niet zomaar gaan: er is sprake van een heftige strijd tussen economische en ecologische waarden, tussen algemene belangen en deelbelangen.

Meer weten over het boek? Bekijk onze website!

 


07-11-2018