Gratis verzending vanaf €20

Van Leven Zonder Letters naar Liefde voor letters en lezen!


Van Leven Zonder Letters naar Liefde voor letters en lezen!

In Nederland zijn 2,5 miljoen mensen laaggeletterd. Het moeite hebben met lezen en schrijven beperkt deze mensen enorm in hun dagelijks leven en in het vervullen van hun dromen. Vaak overheerst mensen met laaggeletterdheid een gevoel van schaamte en durft er niet om hulp gevraagd te worden.

In het programma Leven Zonder Letters biedt Frans Bauer de helpende hand. Hij volgt twaalf mensen die laaggeletterd zijn en daagt hen uit om hun grootste onzekerheid te lijf te gaan. En hun droom uit te laten komen. Maar vooral om te laten zien dat wanneer je om hulp vraagt er heel veel mogelijk is.

Niet kunnen solliciteren, omdat het lastig is om een sollicitatiebrief te schrijven. De informatieborden op het station niet goed kunnen lezen en daardoor niet met de trein durven reizen. 

1 op de 6 mensen van 16 jaar en ouder kampt met dit soort moeilijkheden, omdat ze laaggeletterd zijn. Zo ook de twaalf mensen die Frans ontmoet in Leven Zonder Letters.

Leven Zonder Letters, vanaf maandag 30 oktober 2023 om 21.25 uur bij AVROTROS op NPO 1
Bron: AVROTROS

Liefde voor letters en lezen
Nog steeds loopt ten minste een op de tien kinderen en jongeren het risico als laaggeletterde de maatschappij te betreden. Stimuleer je geletterdheid echter vanaf de babytijd als 21e-eeuwse vaardigheid, dan geef je het kind alle mogelijke kansen op het pad naar maatschappelijk functionele geletterdheid.

Liefde voor letters en lezen is een aanrader voor iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling van kinderen tussen 0 en 7 jaar!

Liefde voor letters en lezen
Handboek stimulering geletterdheid - 0 tot 7 jaar

Hetty van den Berg, Irma Land & Iris Meijsing
ISBN 9789088500008  |  372 pagina's

Lees meer & bestel

 


 


13-11-2023