Gratis verzending vanaf €20

'Gezin Centraal' erkend als goed onderbouwd


'Gezin Centraal' erkend als  goed onderbouwd

De interventie 'Gezin Centraal' is door de erkenningscommissie van het Nederlands Jeugdinstituut beoordeeld als goed onderbouwd.
Gezin Centraal is ontwikkeld door PI Research en is gericht op zijn gezinnen met kinderen tot 18 jaar die ernstige tot zeer ernstige opvoed- en opgroeiproblemen niet meer zelfstandig aankunnen.
 

De gezinshulpverlener biedt hulp in de dagelijkse leefomgeving van het gezin door hen thuis te bezoeken. De hulpverlener richt zich daarbij op concrete, door het gezin geformuleerde doelen, die zijn uitgewerkt in praktische, haalbare werkpunten.
De interventie kan ook uitgevoerd worden bij gezinnen met LVB-problematiek.

Lees hier meer over de erkenning van de interventie.
Of kijk op de website van Gezin Centraal!

Het boek
In Het gezin centraal wordt een systeem- en oplossingsgerichte methodiek van ambulante gezinshulpverlening gepresenteerd. Het is een praktische gids op de weg die elke gezinshulpverlener met zijn gezinnen aflegt. Een gids die niet voorschrijft maar suggesties aandraagt en inspireert. Het beschrijft de visie en theorie achter gezinshulpverlening, en geeft bruikbare richtlijnen voor de praktijk.

In dit handboek worden alle opeenvolgende fasen in het hulpproces met gezinnen in kaart gebracht en welke werkzame elementen, technieken, methoden en instrumenten toe te passen zijn. Deze beschrijvingen zijn geïllustreerd met herkenbare praktijkvoorbeelden die tot op de details van de dialoog tussen hulpverlener en cliënt ontrafeld worden.

De doelstelling van gezinshulpverlening volgens Gezin Centraal is duurzame verbetering van de opgroei- en opvoedproblemen in gezinnen die tegelijk de regie over hun leven hebben en weten te behouden.
 

 

Het gezin centraal
Handboek voor ambulante hulpverleners
 

Arjan Bolt
ISBN  9789088506598 | 592 pagina's 

Lees meer & bestel!

 

 


14-11-2023