Gratis verzending vanaf €20

Sla de opleiding over en koop dit boek!


Sla de opleiding over en koop dit boek!

Vind je journalistiek interessant, maar ook een beetje feitelijk? Schrijf je dan in voor de opleiding Opiniemaker. Tijdens de opleiding leer je hoe je in korte tijd van een vaag gevoel tot een stellige mening komt.

Kun je niet zo veel, maar heb je wel een mening? Dan is dit dé opleiding voor jou! 
Waarom een opleiding in de zorg volgen als je er ook gewoon een mening over kan hebben.

Mensen willen geen wetenschappelijk onderzoek, ze willen zich kunnen opwinden over halfgare meningen!

Wil jij je inschrijven voor de opleiding? Klik dan... niet hier. Bovenstaande tekst is namelijk satire en komt uit een fragment van Plakshot. Bekijk hier de aflevering, het fragment heeft deze tijdcodes: 13:46 tot 15:52 (min:sec).

Bron: Plakshot
Afbeelding: Screenshot van de aflevering

De opleiding kan je niet volgen, maar onderstaand boek bespreekt wel dit onderwerp.

Over het boek
We leven in een tijdperk van meningen. Op sociale media, in talkshows op tv en in talloze vlogs en blogs buitelen de meningen over elkaar heen. Iedereen lijkt overal iets van te vinden, en ook te móeten vinden. We staan met ons allen bloot aan een stortvloed van besmettelijke opinitis, die we overigens ook met ons allen veroorzaken. Veel meningen zijn aangepraat en er wordt veel nagepraat, beïnvloed door de bubbel waartoe men behoort of door publieke figuren en influencers die hun mening zó overtuigend presenteren dat grote groepen hun mening voor waar aannemen.
De bijdragen in deze bundel verkennen hoe onafhankelijk oordelen tot stand komt. Hoe kunnen we zélf oordelen over waarheid en geloofwaardigheid? Welke rol spelen anderen daarbij? Nabije anderen, maar ook bubbel-overstijgende inspirerende denkers, historische of fictionele figuren, die uitnodigen tot nieuwe interpretaties en ideeën. En hoe krijgt een oordeel gezag? Is dat door imiterende herhaling, door het volume van de spreker, door slaafse volgzaamheid? Of door eigen, zelfstandige interpretatie?
 

Opinitis
Het (on)vermogen tot zelfstandig oordelen

€ 32,90  |  ISBN 9789085601272  |  240 pagina's

Lees meer & bestel!

 

 


15-01-2024