Gratis verzending vanaf €20

2e herziene druk | Diagnostiek bij kinderen en jeugdigen


2e herziene druk | Diagnostiek bij kinderen en jeugdigen

Dit is een geheel herziene versie, geschreven door Ruth Willems, en bevat nu veel meer casussen. Dit boek is onder meer geschikt voor psychologen die zich richten op kinderen en jeugdigen. Een diagnostiekverslag vertelt het verhaal van de cliënt, geïnterpreteerd door een ander. Diagnostiek is meer dan een diagnose stellen. 

Het vertelt een geïntegreerd verhaal met een begin, een ontwikkeling, obstakels, een omgeving en een vooruitblik naar de toekomst. Maar het opstellen hiervan is geen sinecure. Dit boek is een praktische leidraad dat je stap voor stap meeneemt bij het maken van een goed diagnostiekverslag van een kind of jeugdige.

Goede diagnostiek kan bijdragen aan acceptatie of motiveren een verandering te durven doorgaan. Want oprechte aandacht en zorgvuldige omschrijvingen kunnen erkenning, inzicht en hoop geven. Het is geen eenmalige onderzoeksactiviteit maar speelt zich gedurende de gehele behandeling af en kan daarom zelfs een wezenlijk onderdeel van de behandeling zijn.

Diagnostiek bij kinderen en jeugdigen beschrijft het gehele diagnostiekproces. Van het vormgeven van de intake, het opstellen van onderzoeksvragen en hypotheses tot het inzetten van geschikte onderzoeksmiddelen en een integratie van alle onderzoeksresultaten.

De richtlijnen casusverslagen van de beroepsvereniging Nederlands Instituut van Psychologen (NIP) komen aan de orde. Aan de hand van praktische voorbeelden leggen de auteurs uit hoe resultaten gerapporteerd kunnen worden. Dit boek is daarom zeer geschikt voor psychologen die voor hun opleiding diagnostiekverslagen moeten schrijven. Ook voor ervaren professionals en supervisoren biedt dit boek een goed handvat.

Wij hopen dat het gebruik van het boek helpt om een onderzoek te doen en een verslag te schrijven dat recht doet aan de cliënt. Daarnaast hopen wij dat het bijdraagt aan het plezier in het schrijven.

Ruth Willems is kinder- en jeugdpsycholoog NIP, supervisor K&J-NIP en heeft een psychologenpraktijk. Zij heeft meerdere boeken op haar vakgebied uitgegeven bij SWP. Daarnaast geeft zij trainingen bij King nascholing en Kudding & Partners.

Boekinformatie

Diagnostiek bij kinderen en jeugdigen
in praktijk en opleiding
Hoe schrijf ik het diagnostiekverslag?
Ruth Willems  

€ 21,00  |  ISBN  9789085603597   |  104 pagina's

Lees meer & bestel

 


27-03-2024