Gratis verzending vanaf €20

Praktijkboek voor mensen met autisme en leidinggevenden


Praktijkboek voor mensen met autisme en leidinggevenden

Als je werkt en je hebt autisme, of kenmerken van autisme, is het heel fijn als je jouw eigen gebruiksaanwijzing goed kent. En daarmee bedoelen we dat het handig is om van jezelf goed te weten waar jij vaak tegenaan loopt vanwege jouw autisme. Hierna noemen we zaken op die handig zijn om te weten. Mocht je over de genoemde onderwerpen nog niet nagedacht hebben, dan adviseren we je om dat eens te doen. Hoe beter jij jouw eigen gebruiksaanwijzing kent, des te beter kun je vertellen wat jij nodig hebt om fijn te kunnen werken. 

Bijvoorbeeld aan je leidinggevende of je collega’s. Verschillende onderwerpen die hierna genoemd staan, komen terug in andere hoofdstukken.


Over het boek

Werken met autisme is niet altijd gemakkelijk. Denk aan overprikkeling, stress rondom deadlines, overleg met collega’s of externe partijen, onduidelijkheid over taken. Allemaal dingen die het werken heel erg vermoeiend kunnen maken en soms zelfs zó belastend, dat je na je werk nauwelijks nog energie overhoudt. In Werken met autisme staan praktische tips voor op het werk, zodat je na het werk ook nog een fijne vriend(in) of partner of energieke ouder kunt zijn.

In het boek staan veel voorkomende situaties die voor mensen met autisme, of kenmerken van autisme, lastig kunnen zijn. Denk aan solliciteren, werkbelasting, grenzen stellen, werkplanning, prioritering, uitstelgedrag, perfectionisme, persoonlijke ontwikkeling, werk doen wat bij je past, feedback krijgen en geven. Aan de hand van praktijkvoorbeelden en soms wat theorie krijg je inzicht in wat je zelf zou kunnen doen om rust te ervaren.

Werken met autisme bevat ook tips voor leidinggevenden, omdat zij zeker ook kunnen bijdragen aan het werkplezier en succes van medewerkers met autisme. Ook zijn er interviews opgenomen met medewerkers met autisme die vertellen over hun ervaringen op het werk.

Bekijk hier het inkijkexemplaar!

Boekinformatie


Werken met autisme
Praktijkboek voor mensen met autisme en leidinggevenden
Esther Oomen-van Straten & Cécile den Ouden

€ 24,90  |  ISBN 9789085602873  |  144 pagina's

Lees meer & bestel


04-04-2024