Gratis verzending vanaf €20

6e Boekman Dissertatieprijs


6e Boekman Dissertatieprijs

De Boekmanstichting heeft de kandidaten voor de 6e Boekman Dissertatieprijs bekendgemaakt. De jury heeft uit 25 inzendingen een longlist gekozen van tien proefschriften die kans maken op de prestigieuze prijs. Deze wordt in het voorjaar van 2025 uitgereikt. Op deze lijst van tien prijkt ook Sharog Heshmat Manesh met zijn proefschrift Balanceren tussen publiek en politiek

 

De Boekman Dissertatieprijs wordt elke drie jaar uitgereikt aan de schrijver van een dissertatie over kunst- en cultuurbeleid en de maatschappelijke context van kunst en cultuur. Met de prijs willen de Boekmanstichting en het domein Sociale en Geesteswetenschappen van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) dit type onderzoek onder de aandacht brengen van een breder publiek en nieuw onderzoek stimuleren.

De winnaar ontvangt een geldbedrag van 10 duizend euro voor een onderzoeksgerelateerde activiteit. Daarnaast zal er ook in het tijdschrift Boekman veel aandacht zijn voor het onderwerp van het winnende proefschrift.

Meer informatie over het boek en bestellen via deze pagina

 

 


14-06-2024