Gratis verzending vanaf €20

Recept uit het boek Kook het lekker zelf!


Recept uit het boek Kook het lekker zelf!

Al meer dan tien jaar geeft Sandra Cornelissen kookles aan jongeren met een autismespectrumstoornis. De methode die ze daarbij ontwikkeld heeft, biedt jongeren structuur en houvast bij de receptuur. Daaruit is haar eerste kookboek, Duidelijk koken met Sandra, voortgekomen.

De methode werkt en heeft ertoe geleid dat niet alleen jongeren maar ook ouderen die voorheen moeilijk tot niet in staat waren om zelfstandig te koken, nu zelfstandig een lekker en gezond gerecht op tafel kunnen zetten.

Haar tweede boek, Kook het lekker zelf, is volgens hetzelfde principe opgezet, namelijk voor kinderen die graag zelfstandig willen leren koken en voor mensen voor wie de standaard kookboeken niet bieden wat ze nodig hebben. Bijvoorbeeld mensen met een licht verstandelijke beperking, mensen die behoefte hebben aan een heldere visuele uitleg en mensen met een autismespectrumstoornis. Ook is met elkaar koken uit een boek dat zoveel visualisaties heeft een prettig instrument om de Nederlandse taal onder de knie te krijgen.

De fotobeelden van verse ingrediënten en de prachtige verhalende foto’s die vertellen waar de ingrediënten vandaan komen sluiten aan bij de noodzaak om kinderen en volwassenen gezonder te laten leven. Koken vanaf de basis: geen pakjes en zakjes maar met lekkere verse ingrediënten een volwaardige maaltijd bereiden.

Meer zien? Bekijk hier een sample hoofdstuk uit het boek van het recept Vissticks met gebakken aardappelen en komkommersalade.

Wil jij ook heerlijke recepten uitproberen? Bestel het boek dan hier! 


27-06-2024