Gratis verzending vanaf €20

Baby's in maart


Baby's in maart

Iedere dag komen in Nederland zo'n 465 nieuwe wereldburgers erbij: de baby's!  En als hun leven begint, staat het leven van meestal twee anderen op hun kop: de ouders. Zeker met de verhoogde aandacht voor de belangrijkste eerste 1000 dagen van het kleine mensje, zal de stress bij ouders alleen maar toenemen. Gelukkig dat er genoeg informatie en steun voorhanden is.

In maart verschijnt bij SWP het boek Prikkelproofplan: Zo breng je baby's van 0 tot 5 maanden die veel huilen tot rust door Kim Vervuurt. De website voor ouders heeft hierbij nog een speciale winactie.  Aan de hand van casussen geeft Kim Vervuurt op geruststellende toon heldere adviezen over hoe om te gaan met baby’s die uit balans zijn. Ze geeft informatie over de ontwikkeling die de pasgeboren baby nog moet doormaken, gaat in op feiten en fabels rond extreem huilen, geeft aan wat slaapsignalen zijn en legt de voedingsbehoefte van de baby uit. Met het stappenplan kunnen ouders tenslotte concreet aan de slag om hun baby en zichzelf weer tot rust te brengen.

 

Op 19 maart organiseert Logacom samen met de tijdschriften KIDDO en BBMP en gesteund door de Kinderopvangschool het babycongres  Dit jaar is gekozen voor het thema De eerste 1000 (levensbepalende) dagen door de bril van de professional. Uit de inleiding: "Tijdens deze periode worden we gevormd tot wie we zijn. De ontwikkeling in deze eerste 1000 dagen is enorm. Denk bijvoorbeeld aan de aanleg van alle organen, het ontstaan van hechting, leren praten, staan en lopen. Tijdens dit congres richten de sprekers zich op de invloeden in deze periode die gevolgen hebben voor groei, ontwikkeling en gezondheid." 

Iedere deelnemer ontvangt daarbij de KIDDO-Babyspecial met

  • breinontwikkeling bij baby’s;
  • communiceren met (bezorgde) ouders;
  • werken met babygebaren;
  • wat kunnen kinderdagverblijf en gastouderopvang betekenen voor baby’s die overmatig huilen;
  • hoe steun je moeders die borstvoeding geven;
  • muziekbeleving van baby’s;
  • hoe creëer je een veilige speelsfeer.

 

Nog meer baby's ? Kijk op deze pagina of praat met ouders direct op het forum van Ouders Online

 


20-02-2019