Uitgeverij SWP


NIEUW


Reviews

Nieuwsberichten

Hoe je op een leuke manier kunt werken aan leesbevordering

De Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan. Daarom staat dit nieuwsbericht in het teken van voorlezen. Voorlezen is leuk en zeer belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling en de taalontwikkeling van de allerkleinsten. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! In dit bericht vind je een gratis artikel met praktische tips om geletterdheid te stimuleren en enkele interessante boeken. Onder andere om uit voor te lezen.  

Lees verder

Nieuw | De belofte van de social impact bond

Beleggen in multiprobleemgezinnen, werkloze jongeren of eenzame ouderen, leek dat tot voor kort een absurde gedachte, inmiddels gebeurt het. Overal ter wereld steken private investeerders geld in de oplossing van maatschappelijke problemen. Overheden belonen hen daarvoor als het lukt. Social impact bonds behalen rendementen variërend van enkele procenten tot ruim boven de tien procent. Nederland behoort na de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk tot de koplopers op dit terrein.

Lees verder

IN VOORBEREIDING | Opleiding en Werk (Sozio Special 2021)

De dubbeldikke Sozio-special die in februari 2021 verschijnt.

Lees verder

Maak op Blue Monday moeilijke onderwerpen bespreekbaar voor kinderen

Zebra, ook zeer geschikt voor kinderen met ouders met psychiatrische problemen. Waarom? Deze zeer persoonlijke bijdrage van auteur Arlette van Ipenburg zegt genoeg! Omdat het vandaag Blue Monday is, zogenoemd de deprimerendste dag van het jaar, deelt zij haar verhaal om anderen te inspireren.

Lees verder

Lezing: De praktische waarde van onderzoek

Hoe zie jij je (levens)partner? Waarschijnlijk zie je hem of haar door een roze bril. Dat vertelt dr. Paul Delnooz – onder meer auteur van De Praktische waarde van onderzoek - in gratis lezing, waarin hij met humor en anekdotes de volgende vraag probeert te beantwoorden: Hoe kun je de praktische waarde van onderzoek in de sociale wetenschappen te vergroten, ofwel wat heb je aan het gegeven dat hierboven is beschreven? Een video waarin hij uitlegt dat dit heel veel te maken heeft met hoe je naar je partner kijkt!

Lees verder


Meer