Uitgeverij SWP


NIEUW


Reviews

Nieuwsberichten

Kom van de bank af en kom in beweging!

Vanaf vandaag tot met zondag 26 september staat tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek heel Nederland in het teken van de sport. Gemeenten, sportbedrijven, sportbonden en talloze sportclubs organiseren tien dagen lang diverse sportieve activiteiten om zoveel mogelijk mensen (weer) te laten sporten en bewegen.

Wil je zelf meer sporten? Ga dan aan de slag met het boek Heerlijk hardlopen. Wil je kinderen in je groep helpen om meer in beweging te komen?  Dan kun je je met behulp van het boek Op de bank zitten? antwoord vinden op de volgende vragen:

Lees verder

NIEUW | In gesprek met het Kaasmonster

Hoe kunnen we de menselijke maat weer terugbrengen in de behandelkamer? De Voice Dialogue methode, ontwikkeld door psychologen echtpaar Dr. Hal & Dr. Sidra Stone leent zich hier perfect voor. Uitgangspunt is dat ieder mens meerdere en vaak tegengestelde kanten of subpersonen in zichzelf heeft. Die kunnen conflicten en stress veroorzaken, maar je kunt er ook mee leren ‘dansen’. Hiervoor is bewustzijnsgroei nodig, de ontwikkeling van een Bewust Ego om onderliggende kwetsbaarheden te leren beschermen,  verzorgen of dragen.

Lees verder

Dag van de Pedagogisch Medewerker. PM’ers bedankt!

Het is vandaag de Dag van de Pedagogisch Medewerker. Op deze dag staan we extra stil bij het belangrijke werk dat pm’ers dag in dag uit doen. Want kinderopvang is veel meer dan opvang alleen. Het is de plek waar kinderen, spelen, leren en zich ontwikkelen. De leestips uit dit bericht maken het werk voor PM’ers leuker en gemakkelijker. 

Lees verder

Nieuw | De kracht van humanistiek. Waardenwerkcahier - 3

In De kracht van humanistiek. Waardenwerkcahier - 3 geven tien (oud-)docenten van de Universiteit voor Humanistiek een krachtige impuls aan het voortgaande gesprek over de inzet, de praktische betekenis en de humanistische inspiratiebronnen van de Humanistiek, in het licht van actuele maatschappelijke vragen.

 

Lees verder

Dag van de Scheiding | Grenzeloos scheiden

Het is vandaag de jaarlijkse Dag van de Scheiding. Ieder jaar wordt op de Dag van de Scheiding een bepaald thema uitgelicht en extra onder de aandacht gebracht. Dit jaar is het thema: Grenzeloos scheiden. Bent u in het buitenland gehuwd en wilt u in Nederland scheiden? 

Lees verder


Meer