Uitgeverij SWP


NIEUW


Reviews

Nieuwsberichten

Hetty van den Berg genomineerd voor de Taalheldenprijs

Ieder jaar wordt door Stichting Lezen & Schrijven de landelijke Taalheldenprijs uitgereikt. Mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan een geletterd Nederland komen in aanmerking voor deze prijs. De competitie is verdeeld in drie categorieën: Taalcursist, Taalbegeleider en Bruggenbouwer. Iedere provincie van Nederland draagt vertegenwoordigers voor in deze categorieën. In de provincie Noord-Holland is Hetty van den Berg geselecteerd als kandidaat in de categorie Bruggenbouwer.

Lees verder

De gevolgen van klimaatverandering in de zorg

De gezondheidszorg is continu in beweging. Iedere maatschappelijke kwestie of verandering moet worden teruggekoppeld naar de zorg, zodat ook in deze sector de juiste aanpassingen kunnen worden gemaakt. Daardoor blijft de zorg dynamisch en gaat hij mee met z'n tijd.

Lees verder

Ons zorgstelsel is hard aan herziening toe

Onze gezondheidszorg behoort tot de beste van de wereld. Toch kraakt ons zorgstelsel - de manier waarop we het organiseren - in zijn voegen. Het kan nieuwe ontwikkelingen nauwelijks bijbenen als het gaat om technologie, economie, wetenschap en het individu. Zo verandert de rol van de consument snel, nu deze steeds meer zelf de regie neemt. Met behulp van de nieuwste technologie wordt hij steeds meer producent van zijn eigen zorg. Daarmee is het tijdperk van de prosument aangebroken.

Lees verder

Nederlanders geven behandelaars hoog rapportcijfer

Na alle negatieve berichten over de zorg is er ook weer eens positief nieuws: Nederlanders zijn tevreden over de zorgverleners met wie ze in het algemeen het meest te maken hebben. Huisartsen, tandartsen, fysio- en oefentherapeuten krijgen een rapportcijfer dat schommelt rond een 8.

Lees verder

Niks aan de hand

Van haar 4e tot haar 13e jaar werd Miranda (47) seksueel misbruikt door haar tien jaar oudere neef. Met grote regelmaat nam hij haar mee naar het bos waar hij haar misbruikte. In BNNVARA’s ‘2Doc: Niks aan de Hand’ vertelt Miranda hoe ze als kind het misbruik kon doorstaan, hoe en waarom ze het voor iedereen verborgen hield en op welke manieren het ruim 30 jaar later haar leven nog steeds beheerst. In de documentaire is te zien hoe Miranda de ultieme confrontatie aangaat met de dader, haar neef. Zij stelt hem de vragen waar ze al die jaren mee heeft rondgelopen, in de hoop antwoorden te krijgen die haar verder helpen. ‘2Doc: Niks aan de Hand’ is op maandag 28 oktober om 20.55 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Lees verder


Meer