Gratis verzending vanaf €20

Audry van Vulpen


Audry van Vulpen studeerde in 1984 af als HBO-verpleegkundige. Ze werkte zo’n twintig jaar als uitvoerend medewerker en later als leidinggevende in de ouderenzorg, psychiatrie en gehandicaptenzorg. Daarna ontwikkelde zij zich door tot beleidsmedewerker, trainer en projectleider; eerst landelijk bij Philadelphia Zorg, daarna bij Pameijer in Rotterdam.

In 2006 richtte Audry met Chris den Besten ZOZ trainingen op. Samen ontwikkelden zij in 2009 het evidence-based Eigen Initiatief Model door naar een praktische handleiding voor begeleiders: Begeleid ontdekkend leren, het eigen initiatief model in zes stappen. Bij begeleid ontdekkend leren helpen begeleiders cliënten bij het ontwikkelen van drie denkvaardigheden: een plan maken, volgen en bijsturen en terugkijken. Hierdoor krijgt iemand binnen zijn mogelijkheden meer invloed op zijn eigen leven, meer plezier in zijn taken, leert zelf te kiezen en voelt zich versterkt in zijn zelfbeeld.

Met Pieter Verdoorn vertaalde Audry in 2012 voor Pameijer Howie the Harp, opleidingscentra voor ervaringsdeskundigen, naar de Nederlandse situatie. Zij is als trainer en curriculumcoördinator aan deze opleiding verbonden.
Met Pieter Verdoorn publiceerde ze in 2011 Werken aan kwaliteit van bestaan, bouwstenen voor inclusief ondersteunen. Audry is sinds 2015 voor Pameijer productontwikkelaar.

Naast haar werk in Nederland draagt zij sinds 2010 via de NGO SOFT tulip bij aan hervormingen in de gehandicaptenzorg en psychiatrie in Oekraïne, als trainer en strategisch adviseur. De reisverslagen van deze werkbezoeken zijn vastgelegd in de publicatie Jezelf een vraag stellen. Daarmee begint het verzet. (Pameijer, 2016)

Publicaties

De relatie (2019)

Persoonlijk contact als basis voor waardevolle zorg
Audry van Vulpen