Gratis verzending vanaf €20

Pieter Verdoorn


Pieter Verdoorn studeerde in 1988 af als leraar omgangskunde en handvaardigheid. Later haalde hij zijn 2egraads pedagogiek en ronde hij de VO-management af bij de Transfergroep in Rotterdam. Hij werkte zo’n 8 jaar als uitvoerend medewerker en ging zich vervolgens meer toeleggen op trainingen en opleidingen voor uitvoerend personeel, management en later ook voor cliënten. Hij ontwikkelde en verzorgde vanaf eind jaren 90 trainingsprogramma’s gericht op ‘Supported Living en employment’ en later rond het werken aan kwaliteit van bestaan. Sinds 2015 is hij projectleider bij Pameijer in Rotterdam.

Met Audry van Vulpen publiceerde hij in 2011 Werken aan kwaliteit van bestaan, bouwstenen voor inclusief ondersteunen. Eveneens met Audry van Vulpen vertaalde hij in 2012 voor Pameijer Howie the Harp, opleidingscentra voor ervaringsdeskundigen, naar de Nederlandse situatie. Hij is als trainer en projectleider aan deze opleiding verbonden.

Naast zijn werk in Nederland draagt hij via de NGO SOFT tulip sinds 2008 bij aan hervormingen in zorg in Oekraïne. Als trainer en strategisch adviseur heeft hij bijgedragen aan trainingen voor personeel in tehuizen voor kinderen met ernstig meervoudige handicaps en in de psychiatrie. De reisverslagen hiervan zijn terug te vinden in de publicatie 'Jezelf een vraag stellen, daarmee begint het verzet' (Pameijer 2016).

Publicaties

De relatie (2019)

Persoonlijk contact als basis voor waardevolle zorg
Pieter Verdoorn