Gratis verzending vanaf €20

Omgaan met sociale complexiteit

Professionals in het sociale domein

Hans van Ewijk  

ISBN 9789088505522 | 168 pagina's | Paperback | 2e druk 2015
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Sociale complexiteit vraagt veel van mensen, zeker als de claims vanuit de samenleving, het beleid, de burgers ook nog eens veeleisender worden. Niet ieder mens vindt zijn weg in een wereld waar het aankomt om zichzelf te positioneren en makkelijk te verbinden. Sociale kwetsbaarheid is een sluipend, toenemend probleem van onze tijd. Onze systemen en aanpakken zijn vaak nog te veel gericht op emancipatie, gelijkheid en landelijke aanpakken.

Sociale professionals zoals maatschappelijk werkers, sociaal pedagogen, jongerenwerkers, opbouwwerkers en sociaal cultureel werkers bieden ondersteuning aan mensen die moeite hebben met het dagelijks leven. Ze zoeken naar aanpakken die activeren en verbinden zodat voor mensen hun situatie leefbaar blijft en het risico van marginaliseren kleiner wordt.

Dit boek legt een stevig fundament voor een transformatie van het sociale domein en een vernieuwing van de sociale professie. Hans van Ewijk neemt de lezer mee naar meeslepende analyses van wat er in de samenleving en de sector aan de hand is en doet constructieve voorstellen voor een nieuwe positionering van het sociaal werk in het beleid, de wijk, de wetenschap en het onderzoek. Hij maakt zich sterk voor het sociaal model als tegenhanger van een medisch model.

Een boek dat iedere docent, student en sociale professional zou moeten lezen. Hans van Ewijk publiceerde nationaal en internationaal artikelen en boeken over o.a. social work, jeugdwerk, buurtwerk, sociale vraagstukken. Hij was tot voor kort o.a. bijzonder hoogleraar maatschappelijk werk aan de Universiteit voor Humanistiek .


 

 

 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: